Výstup na Sinec prilákal okolo 150 turistov, prialo im aj počasie

SINEC – Výstup na vrch Sinec, ktorého šiesty ročník sa uskutočnil v sobotu (29. 4. 2022), absolvovalo zhruba 150 turistov z regiónu i okolia. Vystúpili naň prakticky zo všetkých strán.

Skupiny turistov štartovali ráno z Rimavského Brezova, Rimavskej Bane a Lehoty nad Rimavicou, pridali sa tiež obyvatelia Rimavských Zalužian, keďže táto obec patrí takisto medzi organizátorov podujatia. Niektorí turisti však prišli aj Hnúšte, odkiaľ na Sinec vedie modrá turistická značka.

Zraz bol pri horárni u Faba, kde bolo pripravené občerstvenie. Účastníkom prialo aj počasie a vydarenú akciu tak nič nenarušilo.

Organizovaním tohto podujatia v Lehote n. Rimavicou a okolí nadviazali na tradíciu z 80. rokov 20. storočia, keď sa v regióne každoročne konala akcia 100 jarných kilometrov. Tá však neskôr zanikla a výstupom na Sinec ju v roku 2015 obnovili samosprávy Lehoty n. Rimavicou a R. Bane. O rok neskôr sa pridali aj R. Brezovo a R. Zalužany. Prvého ročníka sa zúčastnilo okolo 70 účastníkov, neskôr ich počet stúpol až nad 150.

Ako to na Sinci vyzeralo, si môžete pozrieť v našej fotogalérii na Facebooku:

Pridaj komentár