D. SAKOVÁ: Na VŠ som mala kamarátky z R. Soboty aj Lučenca, veľa som o tomto regióne počula

LEHOTA NAD RIMAVICOU – Nečakaným hosťom deviateho ročníka podujatia Športovo-kultúrny deň detí v Lehote nad Rimavicou bola poslankyňa Národnej rady (NR) SR za stranu Hlas-SD a bývalá ministerka vnútra Denisa Saková. Pri tej príležitosti sme ju poprosili o krátky rozhovor, v ktorom sme sa zámerne nechceli venovať politike, ale jej vzťahu k našim regiónom.

Váš príchode sem na deň obce je nečakaným prekvapením. Kto vás pozval a čo vás presvedčilo prísť?

Priznám sa, že o týchto oslavách dňa obce som sa dozvedela od kolegu Riša Rašiho (poslanec NR SR a bývalý minister zdravotníctva, pozn. red.), ktorý sem už niekoľkokrát zavítal.

Keďže pozvanie od pána starostu Ivana Antala a hlavne kolegu Miška Bagačku (poslanec Banskobystrického samosprávneho kraja a bývalý primátor Hnúšte, pozn. red.), ktorý mi na ministerstve vnútra robil štátneho tajomníka prišlo tento rok, tak som bola veľmi potešená, že do tejto oblasti južného Slovenska zavítam.

Musím sa tiež priznať, že je to môj hendikep, nikdy som osobne v tejto obci nebola. Najbližšie som bola v Hnúšti a som veľmi rada, že sa môžem zvítať s obyvateľmi obce Lehota nad Rimavicou, spoznať ich a prežiť s nimi pekný slnečný deň.

Máte nejaký osobný vzťah k týmto regiónom, ku Gemeru, Malohontu a Novohradu?

Áno, už na vysokej škole som mala vo svojom blízkom okruhu dve kamarátky, ktoré boli odtiaľto. Jedna pochádzala z Lučenca a druhá z Rimavskej Soboty. Veľa som o tomto regióne počula a vždy sem rada zavítam, pretože je taký zvláštny. Na juhu je rovinatejší a tu je je trochu hornatejší.

Navyše je svojím spôsobom, chvalabohu, troška ‚zabudnutý’, že to znečistenie alebo klimatické zmeny sem neprišli. Môžete sa tu cestou zastaviť kdekoľvek a kochať sa krásnou prírodou.

Pozrite sa, ako to vyzeralo na Kultúrno-športovom dni obce Lehota nad Rimavicou:

Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár