HNÚŠŤA: Členstvo v OOCR Gemer je pre mesto výhodné a prínosné

HNÚŠŤA – Členstvo mesta Hnúšťa v Oblastnej organizácii cestovného ruchu (OOCR) Gemer prináša výhody a je pre samosprávu prínosné. Zhodli sa na tom primátor Roman Lebeda a poslankyňa i predsedníčka komisie cestovného ruchu Miroslava Vargová.

Členstvo v OOCR Gemer hodnotím ako jedno z najvýhodnejších vzhľadom k tomu, koľko tam dávame peňazí a koľko dostávame. Aj reprezentácia zo strany pani poslankyne Vargovej je dobrá, je to rešpektovaný odborník v tejto oblasti v celom regióne,“ povedal Lebeda. Za výhodu považuje i skutočnosť, že dvaja pracovníci OOCR Gemer Jaroslav Hric a Viktor Brádňanský sú Hnúšťania a v prípade potreby sú vždy pripravení na stretnutie a konzultácie s predstaviteľmi mesta.

Mesto Hnúšťa sa podľa Vargovej na členskom príspevku v OOCR Gemer vlani podieľalo sumou približne 2445 eur. „S ohľadom na finančnú podporu projektov mesta Hnúšťa v oblasti cestovného ruchu, rovnako aj z hľadiska spoluúčasti na budovaní spolupráce a povedomia o regióne Gemer ako o jednej turistickej destinácii, považujem členstvo mesto Hnúšťa v OOCR za prínosné a dôležité,“ skonštatovala Vargová v správe o vyhodnotení členstva mesta v organizácii. Na zasadnutí tiež spomenula, že dlhodobo bola Hnúšťa jediné mesto v Rimavskosobotskom okrese, ktoré sa podieľalo na podpore rozvoja cestovného ruchu v širšom regióne.

Medzi podporené projekty mesta Hnúšťa zo strany OOCR Gemer patrí napríklad zriadenie interaktívnej expozície v pripravovanom Banskom múzeu Hnúšťa (6030 eur), projekt Sadni na bicykel s rodinou (3153 eur) či Petrivaldského vila a historický náučný chodník (8000 eur).

Do OOCR Gemer v roku 2021 vstúpilo i mesto Tisovec a vstup okresného mesta schválili rimavskosobotskí mestskí poslanci tohto roku.

Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár