HNÚŠŤA: Výrobca autopríslušenstva Versaco ohlásil novú miliónovú investíciu, vznikne 20 pracovných miest

HNÚŠŤA – Minimálne 20 pracovných miest vznikne v Hnúšti vďaka spoločnosti Versaco, ktorá v priemyselnom parku plánuje zrealizovať novú investíciu v hodnote najmenej sedem miliónov eur. Stane sa tak na pozemkoch, ktorých predaj investorovi nedávno odsúhlasilo mestské zastupiteľstvo.

Spoločnosť Versaco má v hnúšťanskom priemyselnom parku veľkú výrobnú halu, podľa jej riaditeľa Erika Gála im však doteraz chýbali väčšie pozemky, kam by bolo možné výrobu rozšíriť. „Ich kúpa nám umožní strategicky naplánovať ďalšie aktivity spoločnosti a postaviť na týchto pozemkoch skladovo-výrobnú halu. Plán je vytvoriť 20 pracovných miest. Veríme, že tento rok sa nám podarí zavŕšiť kúpu pozemkov a následne by sme hneď chceli začať s plánovaním rozšírenia výroby,“ povedal.

Výrobné priestory Versaco navštívil na pozvanie primátora mesta Romana Lebedu aj veľvyslanec Poľskej republiky na Slovensku Krzysztof Strzałka. „Hnúšťa sa mi veľmi páči. Pripomína mi miesto, kde som sa narodil – Podkarpatské vojvodstvo. Teším sa, že som mohol spoznať aj aktivity firmy Versaco a viem, že je jedným z popredných zamestnávateľov v meste i regióne. Záujem Poľska aj Slovenska je, aby sa naše vzťahy vyvíjali čo najlepšie. Naše veľvyslanectvo chce spájať obidva národy a podporovať aktivity poľského biznisu,“ povedal veľvyslanec.

V okresnom meste bude veľký priemyselný park

Keďže v neďalekom okresnom meste Rimavská Sobota má v horizonte najbližších dvoch rokov vzniknúť veľký štátny priemyselný park, podľa primátora Hnúšte bude pre jeho mesto ťažké získať nejakého veľkého investora.

My teda môžeme byť priemyselným parkom, ktorý bude ponúkať miesta subdodávateľom tohto veľkého priemyselného parku. Aj preto sme boli veľmi radi, keď nás oslovila spoločnosť Versaco s ponukou na odkúpenie ďalších pozemkov. Versaco je náš spoľahlivý a korektný partner, pretože všetky doterajšie prísľuby ohľadom pracovných miest a výšky investície vždy dodržal,“ zdôraznil Lebeda s tým, že mesto firme poskytne maximálnu súčinnosť.

Vľavo riaditeľ spoločnosti Versaco Erik Gál a vpravo veľvyslanec Poľskej republiky v SR Krzysztof Strzałka počas návštevy závodu

Ako pokračoval Miroslav Porubiak, konateľ Mestskej investičnej spoločnosti, priemyselnú zónu sa samospráva snaží ďalej rozširovať a pripravovať pre nových záujemcov. „Predpokladám, že to budú najmä menší investori, teda malí a strední podnikatelia. V roku 2019 sme vďaka dotácii ministerstva hospodárstva nadobudli ďalšie priestory, ktoré sa snažíme revitalizovať. Uvažujeme s rozšírením zóny o ďalšie štyri hektáre,“ ozrejmil konateľ.

Priemyselná zóna v Hnúšti vznikla v časti areálu niekdajších Slovenských lučobných závodov a firmy Technická guma. Doteraz boli realizované dve etapy jej revitalizácie, pričom všetky priestory sa podarilo zaplniť novou výrobou.

Najväčším zamestnávateľom v priemyselnej zóne je spoločnosť Yura, kde pracuje okolo 650 ľudí. Versaco aktuálne zamestnáva 65 pracovníkov a najnovším investorom je firma Majk z Heľpy, ktorá má 15 zamestnancov, ale pripravuje rozšírenie výroby.

Foto: Mesto Hnúšťa

Pridaj komentár