KLENOVEC: Lyžiarske stredisko Skorušina je udržiavané a v prípade dostatku snehu pripravené na sezónu

Skorušina

KLENOVEC – V prípade poriadnej zimy s dobrými snehovými podmienkami bude lyžiarskej stredisko Skorušina nad Klenovcom pripravené na okamžité spustenie sezóny. Pre Sobotnik.sk to potvrdil konateľ spoločnosti Ski Skorušina Ján Sihelský.

Vleky sú v prevádzkyschopnom stave a ak to bude v zime možné, chceli by sme ich spustiť. Naším dlhodobým cieľom je vybudovať aj umelé zasnežovanie, ale ako občianske združenie na to naozaj nemáme peniaze,“ skonštatoval Sihelský.

Dodal, že všetko na Skorušine doteraz budovali vlastnými silami a prostriedkami, ale umelé zasnežovanie je finančne tak náročný projekt, že jedinou šancou je získať naň peniaze z grantov alebo výziev. Združenie už v tomto smere podniklo určité kroky, ale zatiaľ bez reálneho výsledku.

Viacerí lyžiari, ktorí majú skúsenosti s lyžovaním v popredných slovenských a aj viacerých zahraničných lyžiarskych strediskách, si však Skorušinu pochvaľujú práve pre prírodný sneh, na ktorom sa im lyžuje oveľa lepšie ako na umelom. Podmienkou pri chýbajúcom umelom zasnežovaní je však dostatočná vrstva prírodného snehu, ktorý posledné roky v okolí Klenovca chýbal a stredisko tak bolo mimo prevádzky. Výbornú lyžovačku sme tam však zažili v roku 2018, o čom sa dočítate v našom vtedajšom článku. V prevádzke bolo aj rok predtým, o čom písal portál Teraz.sk na základe správy Tlačovej agentúry SR.

Lyžiarske stredisko Skorušina sa vyznačuje dvomi na seba nadväzujúcimi vlekmi so zjazdovkou dlhou viac ako 1300 metrov. Jej začiatok je v nadmorskej výške 1015 metrov nad morom a koniec na úrovni 704 metrov nad morom.

Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár