R. SOBOTA: Primátor J. Šimko nepriamo potvrdil kandidatúru, chce získať okolo 6000 hlasov

Šimko

RIMAVSKÁ SOBOTA – Primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko bude s najväčšou pravdepodobnosťou v jesenných komunálnych voľbách opäť kandidovať do tejto funkcie. Nepriamo to potvrdil na poslednom zasadnutí rimavskosobotského mestského zastupiteľstva (MsZ) koncom mája.

Stalo sa tak pri prejednávaní bodu, v rámci ktorého poslanci rozhodovali o počte členov MsZ na budúce volebné obdobie. Predseda poslaneckého klubu Roman Vaľo vtedy v diskusii uviedol, že si nemyslí, že by klesala kvalita poslaneckého zboru len preto, že sa dlho rokuje, alebo sa zasadá na viackrát.

Nie je to problém poslancov, ja to tvrdím už dlhodobo. Je to problém niekde úplne inde. Tu netreba meniť počet poslancov, alebo vymeniť poslancov. Treba vymeniť niekoho úplne iného,“ skonštatoval Vaľo.

Hoci nikoho konkrétne nemenoval, mnohým bolo zrejmé, že týmito slovami mieri práve na primátora, ktorému neraz vyčítal jeho spôsob vedenia schôdzí i štýl komunikácie. Ten nenechal poslancov príhovor bez odozvy.

Nechcel som sa zapájať do diskusie, ale nedá mi napriek tomu jednou vetou povedať na adresu pána Vaľa, koho a čo tu treba meniť. Pán Vaľo, vy si zapamätajte tri čísla: 2010 – primátora som vyhral s 1700 hlasmi, 2014 – primátora som vyhral s 3100 hlasmi a 2018 – primátora som vyhral s 5100 hlasmi. Takže ak tu niekoho treba meniť, tak určite nie primátora. A ja vám sľubujem, že blízko 6000 hlasov budem teraz, to si píšte,“ avizoval Šimko.

Len pre spresnenie dodávame, že v prípade volieb v roku 2014 sa primátor pomýlil vo svoj neprospech. Podľa údajov Štatistického úradu SR totiž vtedy získal o zhruba 1000 hlasov viac než uviedol na zastupiteľstve – konkrétne 4170.

Oficiálne zatiaľ dvaja

Kandidatúru na post primátora R. Soboty zatiaľ oficiálne ohlásili len dvaja muži – ide o 37-ročného Zsolta Lajku a rovnako 37-ročného Csabu Horvátha. Hoci terajší primátor ešte oficiálne neohlásil, že sa bude uchádzať o svoje štvrté volebné obdobie, bolo to prakticky jasné – ako sme písali aj v článku s našimi predpoveďami na rok 2022, nevideli sme žiadny dôvod, prečo by kandidovať nemal.

Samotný Šimko počas zasadnutí MsZ tento predpoklad neraz potvrdzoval, keď pri hádkach predovšetkým s poslancami za klub Odvážme sa zrýchliť zdôrazňoval, že po voľbách pôjde „na smetisko politických dejín“ buď on, alebo členovia spomínaného klubu.

Uvedené slová na májovej schôdzi povedal primátor v čase od 1:47:30 (záznam TV Rimava):

2 Replies to “R. SOBOTA: Primátor J. Šimko nepriamo potvrdil kandidatúru, chce získať okolo 6000 hlasov”

  1. Pingback: R. SOBOTA: Primátor Jozef Šimko stále oficiálne nepotvrdil kandidatúru, je však takmer istá - SOBOTNIK.SK

  2. Pingback: R. SOBOTA: Primátor Jozef Šimko stále oficiálne nepotvrdil kandidatúru, je však takmer istá

Pridaj komentár