Vyšetrovanie vraždy pápayovcov sa blíži ku koncu. Karol Bodoky sa zrejme priznal

Zadržaný Karol Bodoky (zdroj: police.hu)

DUNAJSKÁ STREDA/RIMAVSKÁ SOBOTA – Vyšetrovanie masakra takzvanej skupiny pápayovcov, ku ktorému došlo pred 23 rokmi v dunajskostredskom bare Fontána, sa zrejme blíži ku koncu. Nasvedčuje tomu rekonštrukcia tohto činu a ďalšie policajné úkony priamo v Dunajskej Strede, na ktorých sa zúčastnil jeden z podozrivých a obvinených Karol Bodoky, pochádzajúci z Rimavskej Soboty. Informovali o tom Správy RTVS.

V súčasnosti sú obvinené tri osoby z nedovoleného ozbrojovania a vraždy spáchanej formou spolupáchateľstva,“ uviedol pre RTVS prvý viceprezident Policajného zboru SR Branko Kišš.

Reportáž o rekonštrukcii v Dunajskej Strede nájdete v Správach RTVS v čase od 27:15:

Ako uvádza portál Aktuality.sk, Bodokyho zatkli v roku 2021 v Nemecku na žiadosť maďarských policajtov pre inú staršiu vraždu údajného mafiálna Györgya Döchera. Bodoky sa ale vo väzbe pravdepodobne priznal aj k účasti na prepadnutí v bare Fontána. Aktuality zároveň dodávajú, že Karol Bodoky zrejme uviedol, že iba strážil hostí a personál baru, teda nie k samotnému vraždeniu. Bodoky podľa staršieho článku portálu Plus7dni.pluska.sk polícii v minulosti údajne poskytol aj informácie k vražde učiteľa z Galanty, ktorý sa „previnil“ tým, že mu zviedol manželku.

Karol Bodoky bol známou postavou v Rimavskej Sobote hlavne v 90. rokoch 20. storočia, v časoch bujnejúceho organizovaného zločinu na Slovensku. V tomto období sa udiala i pamätná „preventívno-represívna“ akcia v diskobare Aréna na Francisciho ulici (dnes čínsky obchod), po ktorej na druhý deň ráno vybuchol pred Obvodným oddelením PZ v R. Sobote granát. Viac o tejto udalosti sa dočítate v dobovom článku na portáli SME.sk.

Karol Bodoky v rukách maďarskej polície:

V meste sa dodnes rozpráva o tom, ako mal Karol Bodoky na okne svojho bytu na sídlisku Západ namontovanú bezpečnostnú kameru, ktorá snímala vchod do paneláku. Neskôr začal stavať dom na novej Sobôtke, pričom stavenisko medzi okolitými domami vynikalo nápisom „Bodoky Karol – zákaz vstupu nepovoleným“ na búde s náradím (skutočne tam bolo „nepovoleným“ namiesto „nepovolaným“). Dom však nedostaval a dnes ho už vlastní iný majiteľ. Bodoky žil pred zadržaním u rodiny v Nemecku.

Desať členov mafiánskeho klanu pápayovcov postrieľali v marci 1999 muži prezlečení za policajtov. To, že ich považovali za mužov zákona a ich vtrhnutie do baru za policajnú akciu, je zrejme hlavný dôvod, prečo ozbrojeným mužom pápayovci nekládli odpor. Viac o tejto udalosti sa dozviete v dokumentárnom filme RTVS:

Pridaj komentár