Fiľakovo začalo s rozsiahlym asfaltovaním ciest. Rekonštrukciu spúšťajú aj za „stobytovkou“

FIĽAKOVO – V júli sa vo Fiľakove začali prípravy na rozsiahle asfaltovanie ciest a spevnených plôch. Počas najbližších týždňov sa zrekonštruuje povrch na siedmich uliciach. Komplexnou obnovou prejde aj časť vnútrobloku za „stobytovkou“ na Biskupickej ulici. Informovala o tom hovorkyňa mesta Klaudia Mikuš Kovácsová.

Ako informoval vedúci oddelenia výstavby a životného prostredia MsÚ Ivan Vanko, v druhej polovici júla začala firma Strabag, ktorá so svojou ponukou vyhrala verejné obstarávanie, s asfaltovaním ulíc podľa vopred schváleného harmonogramu. Za takmer 230 000 eur prejdú obnovou ulice Bélu Bartóka, dolná časť ulice Janka Kráľa, Odborárska, Jánošíkova, Obrancov mieru, plocha za bytovkou na ulici 1. mája 1-7 a doposiaľ neobnovená časť Parkovej ulice pred vchodmi 15 až 21.

Pred bytovkou na Parkovej plánujeme zrekonštruovať aj parkovisko, ktoré je dnes v zlom technickom stave. Nie je však súčasťou tohto balíka prác, rátame s ním v projekte revitalizácie vnútrobloku Sládkovičova-Parková-Železničná,“ ozrejmil Vanko s tým, že na dokončenie ulíc bude mať firma tri mesiace.

Ako ďalej pokračoval, spolu s asfaltovaním ciest bude firma realizovať aj komplexnú obnovu spevnených plôch za „stobytovkou“ na Biskupickej ulici za vyše 114 000 eur. Práce, počas ktorých budú asfaltovať a osádzať nové verejné osvetlenie, budú hotové do dvoch mesiacov.

Projekt je prvou z dvoch fáz revitalizácie spevnených plôch vnútrobloku medzi ulicami Biskupická a Sládkovičova. V rámci nej rozšírime možnosti parkovania zdvojnásobením počtu parkovacích miest, za „stobytovkou“ rozšírime účelovú cestu a rozdelíme ju na dva pruhy. Jeden bude slúžiť na zásobovanie prevádzok, druhý na bežnú dopravu, čím dosiahneme plynulosť premávky,“ vysvetlil Vanko s tým, že premávku vo vnútrobloku zjednosmernia, opravia časť chodníkov a odstránia aj nefunkčné plynové stanice, ktoré sú lákadlom pre neprispôsobivých obyvateľov.

Pridaj komentár