JELŠAVA: Festival Hradby samoty začal druhú dekádu svojej existencie

JELŠAVA – Štvrtok až sobota (14. – 16. júl 2022) patrí v Jelšave festivalu Hradby samoty. Toto podujatie začína už druhú dekádu svojej existencie.

Tá prvá nám poskytla divokú a zaujímavú históriu. Od skromných začiatkov, keď sa na zrúcanine hradu Cimburk stretla partia fanúšikov, sa Hradby samoty premenili na solídne etablované podujatie európskeho štandardu v Rosiciach pri Brne, až po finálnu podobu hudobno-vizuálneho umeleckého festivalu celoslovenského významu v Moravanoch nad Váhom,“ uvádzajú organizátori na svojej oficiálnej stránke.

Minulý rok však padlo rozhodnutie, že Hradby sa už do Moravian nevrátia a prednosť dostala Jelšava. Návštevníci aktuálneho ročníka sa tam môžu tešiť na tradičnú časť festivalu – vystúpenia rôznych elektronických a elektroakustických projektov z celého širšieho regiónu strednej Európy, ako napríklad poľský experimentálny jazzový klarinetista Waclaw Zimpel či rytmický industriálny kolektív Operant.

Na festivale je ale zastúpené aj výtvarné umenie, keďže tam svoje diela vystavuje viac než tucet umelcov pod patronátom Omara Mirzu.

Foto: facebooková stránka Hradby samoty

Pridaj komentár