Muránsky salaš svoje výrobky aj rozváža zákazníkom, na syrec aj žinčicu je poradovník

MURÁŇ – Muránsky salaš je príkladom toho, ako firma môže ísť za svojimi zákazníkmi. Výrobky z ovčieho mlieka, ktoré produkuje v lokalite Pod čerťažou neďaleko Muráňa, rozváža zákazníkom v širšom regióne a cestuje za nimi aj na rôzne podujatia.

S rozvozom svojich výrobkov začali pred necelým rokom a úplne prvými akciami, na ktoré so svojou dodávkou zavítali, boli Dni mesta Tisovec a Kultúrno-športový deň detí obce Lehota nad Rimavicou, počas soboty 18. septembra 2021. Práve na ďalšom ročníku druhého menovaného podujatia sme ich v polovici júna 2022 opäť stretli a zaujímali sme sa, ako sa salašu darí po ťažkom covidovom období.

Je to lepšie, záujem aj odbyt sa určite zvýšil. Máme i nové obchodíky, do ktorých distribuujeme naše výrobky,“ prezradila nám Katarína Bencová z obchodného oddelenia Muránskeho salaša. Novinkou je podľa jej slov predaj vín Vinárstva Zsigmond z dediny Vinica vo Veľkokrtíšskom okrese. S týmto producentom vína začal Muránsky salaš spoluprácu a v rámci rozvozu svojich výrobkov ponúka aj ich produkty. „Veď víno a syry patria k sebe,“ dodala Bencová s úsmevom.

Záujem o syrec aj žinčicu

Veľký záujem je stále o muránsky syrec, čo je špeciálny, dlhozrejúci druh syra. Záujem oň je taký veľký, že je naň, rovnako ako vlani, vytvorený poradovník. „Treba čakať pár dní, ale zabezpečíme aj jeho dovoz ku zákazníkom v regióne od Hnúšte až po Brezno, samozrejme tiež do Muráňa, ale napríklad i do Bánoviec nad Bebravou či do Košíc,“ konkretizovala Bencová, ktorá na starosti nielen predaj, objednávky a ich zadávanie výrobe, ale tiež balenie či samotný rozvoz dodávkou.

Muránsky syrec

Aktuálne dáva Muránsky salaš prácu šiestim ľuďom a jedným z ich najnovších úspechov je druhé miesto v celoslovenskej súťaži žinčíc. Na ňu je, rovnako ako na syrec, poradovník. „Budúci rok veríme na úplné prvenstvo,“ dodáva osadenstvo salaša na svojej facebookovej stránke.

Dodávku Muránskeho salaša s výrobkami z ovčieho mlieka mohli naposledy vidieť návštevníci známeho folklórneho festivalu vo Východnej či na nedávno skončenej Pohode v Trenčíne, kde ponúkali napríklad grilované syry.

Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár