R. SULÍK: Pre priemyselný park v R. Sobote máme veľmi zaujímavého investora „na udičke“

BRATISLAVA/RIMAVSKÁ SOBOTA – Ministerstvo hospodárstva má pre pripravovaný štátny priemyselný park v Rimavskej Sobote jedného veľmi zaujímavého potenciálneho investora. Pred stredajším zasadnutím vlády o tom informoval šéf rezortu Richard Sulík.

Robíme na tom. Máme jedného veľmi zaujímavého investora na udičke, ešte sa trochu trepe. Nebude to tak rýchlo, čaká nás tam veľa, veľa roboty, ale ak to klapne, tak sa bavíme o veľmi peknej veci. Samozrejme, nie v rozsahu ako Volvo,“ povedal Sulík.

Na uľahčenie príchodu tohto, ale aj iných investorov do Rimavskej Soboty, má dnes vládny kabinet rozhodnúť o udelení štatútu významnej investície. „Nestojí to žiadne peniaze. Pôda už bola vykúpená pred vyše rokom, teraz sa ten park projektuje a ide sa budovať, aby sme boli pripravení a vedeli odovzdať kľúčik od bránky, ako sa hovorí,“ dodal minister hospodárstva.

Ďalšie podrobnosti Sulík nekonkretizoval. Zrejme však ide o iného investora než nemeckú drevospracujúcu spoločnosť Ziegler, s ktorou má štát podpísané memorandum a podľa informácií, ktoré priniesol portál TOUCHIT.sk, zatiaľ firma od tohto zámeru neodstúpila.

Strategický štátny priemyselný má stáť pri Rimavskej Sobote medzi lokalitami Sobôtka a Kľačany, pričom jeho plánovaná plocha je asi 65 hektárov. Náklady na výstavbu boli vyčíslené na úrovni necelých desať miliónov eur a dovedna sa ráta so vznikom celkovo 500 pracovných miest.

O tejto záležitosti hovorí minister hospodárstva na tlačovom brífingu v čase od 0:27 do 1:22:

Foto: Matej Hank

3 Replies to “R. SULÍK: Pre priemyselný park v R. Sobote máme veľmi zaujímavého investora „na udičke“”

  1. Pingback: Hnúšťa je príklad ako budovať priemyselný park, hovorí manažér SARIO Jozef Hirschmann

  2. Pingback: R. SOBOTA: Ziegler do štátneho priemyselného parku definitívne nepríde. Črtá sa vraj nový investor

  3. Pingback: R. SOBOTA: Do dvoch rokov by mohlo vzniknúť 500 nových pracovných miest

Pridaj komentár