ROŽŇAVA: Zosnulého poslanca Eduarda Mihóka nahradil Matej Lada

Matej Lada (vľavo) preberá poverenie z rúk primátora Michala Domika

ROŽŇAVA – V zložení mestského zastupiteľstva (MsZ) v Rožňave došlo k zmene. Na uvoľnený post po zosnulom Eduardovi Mihókovi nastúpil náhradník Matej Lada. Stalo sa tak na poslednom zasadnutí MsZ, ktoré sa konalo koncom júna, kde nový poslanec zložil zákonom predpísaný sľub a ujal sa funkcie.

Dňa 21. júna 2022 zomrel dlhoročný poslanec MsZ v Rožňave pán Eduard Mihók. Náhradníkom vo volebnom obvode č. 2 v poradí podľa počtu získaných platných hlasov je Mgr. Matej Lada, nezávislý kandidát s počtom hlasov 629,“ uviedol na zasadnutí primátor Michal Domik.

Eduard Mihók zomrel vo veku nedožitých 62 rokov. Ako uvádzajú Rožňavské noviny, vyštudoval odbor matematika – fyzika na Prírodovedeckej fakulte Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. Následne pôsobil ako pedagóg a zástupca riaditeľky na Základnej škole na Ulici Pionierov a ako učiteľ na Strednej priemyselnej škole stavebnej v Rožňave.

Členom rožňavského MsZ bol od roku 2014, keď do poslaneckého zboru nastúpil ako náhradník vo volebnom obvode č. 2.

Foto: reprofoto YouTube – RVTVsk

One Reply to “ROŽŇAVA: Zosnulého poslanca Eduarda Mihóka nahradil Matej Lada”

  1. Pingback: KRÁTKE SPRÁVY: Primátorka Lučenca môže prísť o post poslankyne NR SR, v Rožňave zomrel už druhý poslanec MsZ

Pridaj komentár