Vo Fiľakove pribudli tri nové autobusové zastávky

ív

FIĽAKOVO – Na konci júla pribudli vo Fiľakove tri moderné autobusové zastávky. Nahradili zastaralé a nebezpečné plechové prístrešky na Družstevnej, Mlynskej a Biskupickej ulici. Na dve z nich prispela dotáciou Miestna akčná skupina Partnerstvo južného Novohradu (MAS).

Ako informoval primátor Attila Agócs, mesto za posledné roky odstránilo celkovo sedem plechových prístreškov na zastávkach a nahradilo ich modernými presklenými konštrukciami v jednotnom vzhľade. „V tejto chvíli ostali na našom katastrálnom území už len tri takéto autobusové zastávky, a to v odľahlých častiach Egreš a Družstevná – ratkársky kopec. Do budúcna budeme hľadať zdroje aj na ich modernizáciu.“

Ako ďalej pokračoval, zastávku na Mlynskej ceste v časti Urbánka zrekonštruovalo mesto z vlastných zdrojov. Na zvyšné dve prispela dotáciou MAS v sume 12 000 eur. „V rámci akčnej skupiny spájame sily ako obce mikroregiónu. Projekt modernizácie zastávok je jedným z výsledkov našej spolupráce, ktoré budú súžiť nielen obyvateľom mesta, ale celého mikroregiónu. Mnohí do Fiľakova dochádzajú k lekárom, do obchodov či škôl a zamestnaní,“ doplnil.

Celkové náklady na rekonštrukciu troch zastávok, vrátane terénnych úprav, sa vyšplhali na približne 24 000 eur. Samospráve sa v tomto roku podarilo od MAS získať aj dotáciu takmer 50 000 eur na vybudovanie a zariadenie troch moderných odborných učební na základných školách. Do užívania ich odovzdali ešte počas apríla.

Zdroj a foto: Klaudia Mikuš Kovácsová, hovorkyňa mesta

Pridaj komentár