HNÚŠŤA: Tretí ročník podujatia Hnúšťankovo opäť prilákal stovky detí

Hnúšťankovo

HNÚŠŤA – Stovky detí s rodičmi, množstvo atrakcií, osem stanovíšť s úlohami na plnenie, ale hlavne kopec zábavy a dobrej nálady. Tak by sa dalo stručne zhodnotiť podujatie pre deti Hnúšťankovo, ktorého tretí ročník sa konal v sobotu (27. 8. 2022) v Hnúšti.

S podujatím sme maximálne spokojní my, organizátori, ale myslím si, že aj deti a rodičia. Všetci sa tešíme z toho, že máme pekné počasie, že je tu veľa atrakcií, deti sa naozaj zabávajú a cítiť tu súdržnosť všetkých dobrovoľníkov, ktorá na tejto akcii spolupracovali,“ zhodnotila riaditeľka hnúšťanského Mestského kultúrneho strediska Diana Vojenčiaková, podľa ktorej organizáciu zabezpečovalo vyše 80 dobrovoľníkov.

Hnúšťankovo

Za plnenie úloh na stanovištiach mohli deti získať pečiatku. Ak ich nazbierali osem, dostali ako odmenu pamätný hnúšťanský groš a a balíček s prekvapením. „Súťažiť môžu až deti od troch rokov, ale sú tu i detičky v kočíkoch, ktoré sa tiež tešia z toho, že tu medzi nimi chodia rôzni maskoti, šašovia či Pipi dlhá pančucha a všetko je vyzdobené, farebné,“ dodala riaditeľka.

Hnúšťankovo

Ako uviedol jeden z organizátorov a iniciátor myšlienky usporiadania Hnúšťankova Marian Petrok, teší ho, že sa opäť našli dobrovoľníci, ktorí chceli pre deti urobiť peknú akciu. „Klobúk dole pred toľkými ochotnými ľuďmi, či už sú to kolegyne zo škôl a rôznych inštitúcií, alebo iní. Všetkým patrí veľká vďaka,“ vyzdvihol.

Povedal tiež, že v budúcnosti sa Hnúšťankovo budú snažiť vylepšovať a hľadať možnosti, ako ho spraviť ešte atraktívnejším. Zvážia aj termín konania, keďže prvé dva ročníky boli počas Dní mesta Hnúšťa, ale tento aktuálny ročník preložili na koniec augusta pre nepriazeň počasia.

Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár