Do priemyselného parku Juh v Lučenci príde nový investor, zamestná 30 ľudí

LUČENEC – Minimálne 30 nových pracovných miest má vzniknúť v priemyselnom parku Juh v Lučenci vďaka spoločnosti Pyrometal s. r. o. Poslanci mestského zastupiteľstva koncom júna 2022 schválili príslušný zámer a na svojom augustovom zasadnutí odsúhlasili prenájom pozemku pre spomínanú michalovskú firmu. Tá požiadala samosprávu o prenájom parciel s rozlohou 10 000 metrov štvorcových.

Spoločnosť má podľa informácií mesta v pláne v priemyselnom parku vybudovať výrobnú halu, do ktorej chce presťahovať spoločnosť Lustroj, s. r. o., aktuálne sídliacu v prenajatých priestoroch v Haliči.

Predmetná spoločnosť sa venuje výrobe zváraných krbov a celú produkciu od nich odoberá spolumajiteľ, spoločnosť Aduro z Dánska. „V poslednom období enormne narastá dopyt po týchto výrobkoch a aby boli schopní naplniť počty dodaných krbov, ktoré od nich ich partner požaduje, potrebujú väčšie priestory a zaviesť druhú, prípadne aj tretiu pracovnú zmenu,“ uviedol hovorca Lučenca Andrej Barančok.

V spoločnosti aktuálne podľa jeho slov pracuje 48 ľudí. „Pri otvorení druhej zmeny plánujú okamžite zamestnať minimálne ďalších 30. Otvorené budú pozície ako majster výroby, predák, zvárač, lakovač, brusič, montér či konštruktér,“ konkretizoval hovorca.

Podľa predpokladov by sa výrobná hala mohla stavať v januári až máji 2023. Nábor nových pracovníkov a spustenie výroby s druhou pracovnou zmenou sa predpokladá na júl až september budúceho roka.

Podľa primátorky Alexandry Pivkovej pred niekoľkými rokmi, keď začali budovať nový priemyselný park v Lučenci, si dali za úlohu pritiahnuť do mesta nových investorov, ktorí vytvoria nové pracovné miesta.

„Som rada, že je o náš park Juh záujem a prácu si tam našlo mnoho ľudí. Po dlhej a tvrdej práci a petícii, ktorú podporili naši obyvatelia, sa nám podarilo pritiahnuť najvýznamnejšiu investíciu do dopravnej infraštruktúry za posledných 30 rokov do nášho mesta a regiónu a to je výstavba rýchlostnej cesty R2,“ poznamenala.

Práve od R2 si podľa Pivkovej sľubujú ešte významnejší rozvoj územia a príchod toľko potrebných nových investorov pre mesto a región. „Preto už dnes pripravujeme rozšírenie priemyselného parku, aby sme boli pripravení a naši obyvatelia mali ďalšie nové pracovné príležitosti,“ zakončila.

Foto: ilustračné

Pridaj komentár