R. SOBOTA: Primátor Jozef Šimko oficiálne potvrdil kandidatúru

RIMAVSKÁ SOBOTA – Primátor Jozef Šimko stále oficiálne nepotvrdil, či sa v októbrových komunálnych voľbách bude uchádzať o znovuzvolenie. Viac sme sa nedozvedeli ani po utorkovom (30. 8. 2022) zasadnutí rimavskosobotského mestského zastupiteľstva. AKTUALIZOVANÉ: Ako sa dočítate na konci článku, Jozef Šimko nám medzitým kandidatúru potvrdil.

Dozviete sa zajtra,“ stručne nám odpovedal primátor, keď sme sa pýtali, či bude opäť kandidovať.

Šimko doteraz ani raz na otázky o prípadnej kandidatúre neodpovedal a novinárov odkazoval na koniec augusta. Nepriamo ju ale opakovane ohlasoval, ako sme písali aj v našom staršom článku.

Jozef Šimko je vo funkciu od komunálnych volieb v roku 2010. V tých nadchádzajúcich by mal mať minimálne piatich protikandidátov, ktorí v uplynulom období deklarovali úmysel kandidovať na post primátora Rimavskej Soboty. Ide o Jaroslava Bagačku, Nadeždu Demeterovú, Ivana Hazuchu, Csabu Horvátha a Zsolta Lajku. Kandidátne listiny môžu záujemcovia podávať už len dnes, teda do polnoci 30. augusta 2022.

Komunálne voľby, ktoré sú prvýkrát spojené aj s voľbami do vyšších územných celkov, sa uskutočnia 29. októbra.

DOPLNENÉ o 19:30: Ako nás informovala zapisovateľka mestskej volebnej komisie na mestskom úrade, doteraz podalo kandidátne listiny na poslancov dokopy 12 politických strán a jedna koalícia. Štyria poslanci kandidujú ako nezávislí.

Čo sa týka kandidátov na primátora, listiny doteraz podali dvaja nezávislí kandidáti, dvaja s podporou politickej strany a ďalší dvaja s podporou politickej koalície.

Na mestskom úrade sme stretli aj primátora Jozefa Šimka, ktorý nám už tentoraz kandidatúru potvrdil. Dodal však, že sa bude uchádzať už len o post primátora. Do zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho kraja, kde je v súčasnosti poslancom, už podľa vlastných slov nebude kandidovať pre pracovnú vyťaženosť.

Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár