R. SOBOTA: Začne sa na jeseň výstavba kruháča na Sobôtke? Závisí to aj od poslancov

RIMAVSKÁ SOBOTA – Výstavba kruhovej križovatky na Sobôtke, mestskej časti Rimavskej Soboty, by sa mohla začať na jeseň. Témou sa majú zaoberať aj rimavskosobotskí poslanci na svojom dnešnom (30. 8.) mimoriadnom zasadnutí.

Ako v úvode schôdze informoval primátor Jozef Šimko, mesto má ohľadom kruháča požiadavku zo Slovenskej správy ciest (SSC), ktorou sa zastupiteľstvo musí zaoberať. „Musíme v každom prípade byť trinásti (poslanci, pozn. red.). Ak nebudeme trinásti, nebudem mať iné východisko a v každom prípade budem musieť zvolať ďalšie mimoriadne mestské zastupiteľstvo, lebo SSC na to čaká. Kým mi to neodsúhlasíte, stavebné povolenie z Banskej Bystrice nebude vydané,“ vysvetlil v úvode primátor Jozef Šimko.

Pri prvej prezentácii o 14:14 v sále nebol dostatok poslancov na otvorenie schôdze, avšak medzitým niekoľkí prišli a v súčasnosti by ich už mala byť nadpolovičná väčšina, takže po druhej prezentácii by sa zasadnutie malo oficiálne začať.

V prípade spomínanej kruhového objazdu ide o nahradenie terajšej križovatky ciest I/16, I/72 a II/531. Jej nevhodné riešenie a situovanie na hlavnom južnom ťahu komplikuje v tomto úseku dopravu a o jej nahradení kruhovým objazdom sa hovorí už roky. Doteraz však k nemu napriek viacerým sľubom a avizovaným termínom nedošlo.

Podľa informácií Sobotnik.sk však už v súvislosti v výstavbou bola oslovená minimálne jedna miestna firma, ktorá by mala byť subdodávateľom. Začiatok rekonštrukcie na jeseň 2022 teda vyzerá reálne.

DOPLNENÉ 15. októbra 2022: Dnes (15. 10.) poklepali základný kameň budúcej kruhovej križovatky primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko, predseda Národnej rady Boris Kollár a minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak. Konkrétny termín začiatku rekonštrukcie však neodznel.

Pridaj komentár