HNÚŠŤA: Počas akcie Gruntovačka žiaci vyzbierali 8 vriec odpadu

HNÚŠŤA – Tradičné podujatie Gruntovačka, ktorého cieľom je vyčistiť od odpadu vždy niektorú z lokalít v rámci Banskobystrického kraja, prebehlo tento piatok (16. 9. 2022) v Hnúšti. Gruntovačky pravidelne organizujú Oblastné organizácie cestovného ruchu (OOCR) v mestách, ktoré sú ich členmi.

Gruntovačku v Hnúšti sme zorganizovali v spolupráci so Základnou školou Klokočova. So žiakmi sme prešli Záhradu Máriássych, Nábrežie Rimavy a Ulicu 1. mája. Musím pochváliť, že Hnúšťa bola pomerne čistá, nenašli sme veľa smetí a vidieť, že o mesto je postarané,“ podotkol Viktor Brádňanský z OOCR Gemer, podľa ktorého bolo v Hnúšti oveľa menej odpadkov než na predchádzajúcich Gruntovačkách v Tornali či v Rákoši.

Dodal, že všetky vyzbierané odpadky separovali. „Celkovo sme nazbierali tri plné vrecia plastov, jedno vrece skla a štyri vrecia komunálneho odpadu,“ konkretizoval Brádňanský. Do akcie sa zapojila takmer dvadsiatka žiakov ZŠ Klokočova aj so svojimi učiteľkami.

Podujatie Gruntovačka každoročne organizuje Banskobystrický samosprávny kraj na jar a na jeseň, OOCR Gemer sa do nej zapojila po tretíkrát. Aktuálna akcia sa konala pri príležitosti Svetového čistiaceho dňa, ktorý pripadol na 17. septembra 2022.

Foto: Jozef Kopor, OOCR Gemer

Pridaj komentár