R. SOBOTA: Jozef Šimko bojuje s ťažkým covidom, prezradil jeho kolega Pčolinský

Jozef Šimko

RIMAVSKÁ SOBOTA – Primátor Rimavskej Soboty a poslanec Národnej rady SR Jozef Šimko aktuálne bojuje s ťažkým priebehom ochorenia Covid-19. V relácii televízie TA3 V politike to prezradil jeho poslanecký kolega a predseda poslaneckého klubu strany Sme rodina Peter Pčolinský.

Reagoval tak na otázku moderátora, prečo neboli na nedávnej schôdzi parlamentu, ktorú sa napokon nepodarilo oficiálne otvoriť, všetci poslanci klubu Sme rodina. „To, že má niekto ťažký priebeh covidu, ako v prípade jedného nášho poslanca, to ovplyvniť neviete. Asi uznáte, že nie je veľmi fér kritizovať poslanecký klub pre to, že tam chýbal poslanec, ktorý má ťažký priebeh covidu. Konkrétne pán Šimko má ťažký priebeh covidu,“ ozrejmil Pčolinský.

Jozef Šimko Covid-19 prekonal aj v minulosti, konkrétne koncom roka 2020. Pre ochorenie vtedy chýbal napríklad na zasadnutí rimavskosobotského mestského zastupiteľstva (MsZ), ktoré sa konalo 15. decembra 2020.

Rimavskosobotský primátor sa do parlamentu dostal na kandidátke Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽSNS), avšak na očkovanie proti novému koronavírusu mal opačný názor ako jej hlavní predstavitelia, ktorí sa netajili svojím odporom k vakcinácii.

Šimko sa aleopakovane vyjadril za očkovanie a na zasadnutí MsZ v Rimavskej Sobote 21. decembra 2021 na očkovanie vyzval aj obyvateľov svojho mesta. Zdôraznil, že zrejme niet inej cesty na „zastavenie tejto pliagy“. Spomenul tiež, že v tom čase už bol očkovaný dvomi dávkami a zvažoval aj tretiu. Rozpor v názoroch na očkovanie uviedol tiež ako jeden z dôvodov, prečo z ĽSNS pred rokom odišiel.

Jozefa Šimka sme nechceli rušiť v nedeľu a navyše v čase keď je podľa informácií svojho klubového predsedu nemocný, jeho stanovisko sa preto pokúsime získať neskôr. Na jeho facebookovom profile však počas nedele pribudli štyri nové príspevky, ktoré pravdepodobne zverejnil sám, čo naznačuje, že jeho stav nie je natoľko vážny, aby mu zabraňoval byť aktívnym na sociálnych sieťach.

Peter Pčolinský hovorí o Šimkovi vo videu TA3, ktoré nájdete na tomto odkaze, v čase od 6:30 do 7:10 minúty.

Pridaj komentár