RIMAVSKÁ SOBOTA: Noc v knižnici prinesie pestrú paletu podujatí

RIMAVSKÁ SOBOTA – Viacero podujatí čaká na návštevníkov tradičnej akcie Noc v knižnici, ktorú dňa 30. septembra 2022 od 8:00 organizuje Knižnica Mateja Hrebendu v Rimavskej Sobote. Inštitúcia o nich informovala v tlačovej správe.

Knižnica bude v tento deň výnimočne otvorená až do 21:00. Medzi hlavné body programu patrí o 8:30 prednáška o baníckej osade Železník, o 17:00 beseda s autorom kniha Ako som vozil Nórov Ondrejom Sokolom či od 19:00 vystúpenie divadelného súboru Havran s názvom Predstav(e)nie. V čase od 15:00 do 18:00 sú naplánované rôzne sprievodné podujatia.

Súčasťou akcie Noc v knižnici bude aj výroba divadelných rekvizít s hercami Divadla z domčeka s názvom Netradičné divadelné rekvizity, ďalej kreatívne aktivity s členmi Združenia gemerských remeselníkov pod názvom Remeslo má zlaté dno, burza prečítaných kníh Hrebendov knižný blšák a interaktívne rozprávanie pri nafukovacej 3D Zemi v spolupráci s Hvezdárňou v Rimavskej Sobote s názvom Zem, knihy a Ty.

Podrobnejšie informácie nájdete na stránke knižnice. Podujatie je realizované s finančnou podporou Fondu na podporu umenia.

Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár