Lučenec chce do 14 mesiacov postaviť krytú plaváreň

LUČENEC – Poslanci mesta Lučenec na augustovom zasadnutí mestského zastupiteľstva schválili uzavretie zmluvy o dielo medzi samosprávou a víťazom verejného obstarávania na krytú plaváreň. S najlepšou ponukou zvíťazila spoločnosť Construct, s. r. o., ktorá plaváreň postaví za 5 524 500 eur s DPH.

„Dnes sme zavŕšili päťročnú poctivú prácu na projekte krytá plaváreň. Jej súčasťou bude plavecký a detský bazén, vírivý a ochladzovací bazén. Návštevníci budú mať k dispozícii aj wellness s parnou, infra a suchými saunami,“ povedala primátorka Lučenca Alexandra Pivková. Zároveň sa poďakovala všetkým pracovníkom, ktorí sa na tomto projekte podieľali. Nová krytá plaváreň bude na Športovej ulici.

Spomenula aj rekonštrukciu synagógy či mestskej radnice. „Aj tu nám samotná príprava projektov trvala porovnateľnú dobu, no dnes vidíme krásne a funkčné dve stavby, ktoré ročne lákajú tisíce návštevníkov do nášho mesta, čo má priamy ekonomický efekt pre našich domácich podnikateľov. Tak, ako nám nechýbala odvaha pri rekonštrukciách predmetných porovnateľných stavieb, kde sme preinvestovali podobnú sumu, tak nám nechýba odvaha ani dnes,“ zdôraznila.

Na projekt sa samospráve podľa jej slov podarilo získať aj mimorozpočtové zdroje vo výške 1 500 000 eur z Fondu na podporu športu. „Tam však naša snaha nekončí a budeme robiť všetko preto, aby sa nám podarilo získať aj ďalšie dotácie a mimorozpočtové zdroje na projekt a tak znížili nároky na mestský rozpočet,“ avizovala Pivková.

Ako spomenula na záver, samotnou stavbou narastie aj hodnota majetku mesta a samospráva vytvorí ďalších 20 nových pracovných miest. „Je pred nami náročná úloha a kopa práce, ale verím, že o 14 mesiacov budeme môcť odovzdať ďalšiu modernú stavbu, hodnú 21. storočia v prospech našich obyvateľov, ktorá nám bude dlhé roky slúžiť. Aj touto cestou ďakujem všetkým poslankyniam a poslancom za podporu,“ zakončila.

Foto: Mesto Lučenec

Pridaj komentár