Opravu cesty do B. Bystrice žiadajú Veľkokrtíšania aj v petícii

VEĽKÝ KRTÍŠ – Urýchlená oprava cesty II/527, spájajúcej Veľký Krtíš s Banskou Bystricou je hlavným zámerom nedávnom vzniknutej iniciatívy. Jej súčasťou je i online petícia.

Organizátori uvádzajú, že cesta II/527 je v havarijnom stave a bez významnejších investícií už vyše 20 rokov. „Táto cesta nás trápi už dlho. Jazdíme po nej za prácou, do škôl, na lekárske vyšetrenia, úrady, či na väčšie nákupy. Tento stav už ďalej nemožno akceptovať. Cesta musí byť reálnou prioritou a opravená v celom úseku v čo najkratšom možnom čase,” povedal člen petičného výbor a zakladateľ iniciatívy Martin Čapliar.

Cieľom petície je upozorniť budúce novozvolené zastupiteľstvo Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) hneď na začiatku volebného obdobia na obrovskú nespokojnosť ľudí v okrese Veľký Krtíš so stavom tejto cesty a vyzvať kompetentných na okamžité riešenie spomínanej havarijnej situácie.

Čapliar tvrdí, že ak by mali opravy cesty postupovať tempom ako doteraz (podľa jeho údajov zhruba tri kilometre cesty za volebné obdobie), jej oprava v celom úseku by trvala viac ako 106 rokov a takmer 27 volebných období. „Nejde o vtip. Je to obrovská hanba a neúcta voči ľuďom, ktorí tu žijú,” zdôraznil.

Petícia je možné podpísať na webovom portáli Mojapeticia.sk a trvá do konca roka 2022. Organizátorom sa doteraz podarilo vyzbierať viac ako tisíc podpisov.

Cesta II. triedy 527 sa začína vo Zvolenskom okrese pred obcou Sása, pokračuje Krupinským okresom cez obec Senohrad, ďalej Veľkokrtíšskym okresom, kde vedie priamo cez mestá Modrý Kameň a Veľký Krtíš a končí v Levickom okrese v meste Šahy. Je dlhá viac ako 85 kilometrov a väčšina cesty je v havarijnom stave. Správcom cesty je samosprávny kraj podľa územnej príslušnosti.

Zdroj a foto: tlačová správa Mgr. Martina Čapliara

Pridaj komentár