RIMAVSKÁ SOBOTA: Gemersko-malohontský jarmok prilákal do centra tisíce ľudí

RIMAVSKÁ SOBOTA – Tradičný Gemersko-malohontský jarmok, ktorý je neodmysliteľnou súčasťou mesiaca september v Rimavskej Sobote, prilákal tohto roku do centra mesta tisícky ľudí. Mnohí využili príležitosť navštíviť toto podujatie po dvojročnej koronavírusom vynútenej prestávke a prialo im aj príjemné počasie cez prvý jesenný deň.

Ako zvyčajne, trhovníci ponúkali množstvo rozličného tovaru, vrátane tradičných výrobkov z dreva či prútia. Rovnako široká bola ponuka občerstvenia a a záujem o tradičné špeciality, aké sú na jarmokoch bežné, bol veľký. Nechýbali ani atrakcie pre deti a kultúrny program.

Medzi ľuďmi na jarmoku sme stretli viacerých známych Soboťanov, mestských poslancov, starostov okolitých dedín a mali sme šťastie aj na podpredsedu Banskobystrického samosprávneho kraja Ondreja Luntera, ktorý kandiduje na post predsedu vyššieho územného celku.

„Je tu perfektná atmosféra a som veľmi príjemne prekvapený počtom ľudí, ktorý tu je. Stretávam rôznych známych a myslím si, že toto je celkovo veľmi dobrá príležitosť na stretávanie. Som rád, že súčasťou je aj vystúpenie folklórnych skupín, keďže folklór nie je len o pesničkách, ale je aj úzko prepojený s regiónom, kde vzniká,“ povedal Ondrej Lunter.

Ondrej Lunter (vpravo) so starostom Lenky a predsedom ZMOGAMu Mariánom Habovčíkom

Ako dodal, z jarmoku nebude odchádzať s prázdnymi rukami. „Ako občerstvenie som si vyhliadol langoš, keďže viem, že tieto „južanské’ sú špeciálne dobré. Už od malička je to moja obľúbená pochutina,“ zakončil s úsmevom.

Gemersko-malohontský jarmok 2022 pokračuje aj v sobotu. Atmosféru piatkového podvečera na podujatí približuje naša fotogaléria:

Pridaj komentár