Záchranné zložky v noci a ráno zasahovali vo V. Teriakovciach, Petrovciach, Lučenci aj pri Lenartovciach

GEMER/MALOHONT – Záchranné zložky v našich regiónoch mali v noci zo štvrtka na piatok (30. 9. 2022) plné ruky práce. Vyslané boli hneď na niekoľko miest.

Vo štvrtok okolo 21:00 boli príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) vyslaní do katastra Petroviec na juhu Rimavskosobotského okresu, kde osobné motorové vozidlo narazilo do stĺpa. Na mieste zasahovali štyria hasiči na jednom vozidle.

Zranená osoba bola ošetrená posádkou Záchrannej zdravotnej služby (ZZS). Vozidlo bolo mimo cesty na kolesách, zabezpečené proti náhodnému pohybu, úniku prevádzkových kvapalín a vzniku požiaru,“ konkretizoval následky nehody Matej Peniak z Operačného strediska (OS) HaZZ Banská Bystrica. Dodal, že havarované auto netvorilo prekážku na cestnej komunikácii.

V noci pred 4:00 štyria príslušníci HaZZ takisto na jednom vozidle zasahovali pri ďalšej dopravnej nehode v katastri Veľkých Teriakoviec. Tentoraz šlo o nehodu dvoch osobných áut. „Cesta zostala po nehode prejazdná, vozidlá boli mimo cesty. Zranená osoba bola ošetrená posádkou ZZS,“ konkretizoval Peniak.

Pred 9:00 boli hasiči z Lučenca vyslaní na Špitálsku ulicu, kde došlo k výbuchu kachľovej pece v rodinnom dome. Na mieste zasahovalo sedem hasičov s dvomi kusmi techniky. „Jedna osoba, ktorá sa nadýchala splodín horenia, bola v opatere príslušníkov,“ informoval Ján Gašo z OS HaZZ B. Bystrica.

Posledná udalosť sa stala ráno medzi Lenartovcami a Abovcami, kde sa na obchádzkovej trase prevrátil kamión. O nešťastnej udalosti informovala facebooková stránka Ako Číž nemá vyzerať II., podľa ktorej bol vodič v poriadku a v kabíne čakal na pomoc. Polícia bola v tom čase už o nehode informovaná.

Šofér je z Rumunska a dosť možno podcenil zákrutu za mostom. Podľa plánu ho žiaľ vedia vytiahnuť až zajtra, znovu bude odstavená premávka a trasu odklonia znovu na Chanavu smerom na Včelince. Pár správnych chlapov sa už pri šoférovi pristavilo, odniesli mu občerstvenie, kávu, chystajú sa za ním znovu s jedlom,“ uvádza sa na stránke Ako Číž nemá vyzerať II.

Foto a video: Ako Číž nemá vyzerať II.

Pridaj komentár