Fiľakovo získalo na obnovu vnútrobloku vyše pol milióna eur

Fiľakovo

FIĽAKOVO – Samospráva mesta Fiľakovo uspela so žiadosťou o dotáciu na revitalizáciu vnútrobloku v centre mesta. Z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) sa jej podarilo získať na tento účel viac ako pol milióna eur. Ako informovala hovorkyňa mesta Klaudia Mikuš Kovácsová, práce by sa mohli začať na jar budúceho roka.

Vďaka dotácii vo výške bezmála 530 000 eur, ktoré sa samospráve podarilo získať z IROP, prejde v najbližších mesiacoch komplexnou revitalizáciou vnútroblok medzi ulicami Sládkovičova, Železničná a Parková. Súčasťou projektu budú rekonštrukcie dnes už nefunkčného detského ihriska, spevnených plôch a parkoviska, chodníkov, verejného osvetlenia i revitalizácia verejnej zelene.

Obnova verejných priestorov na mestských sídliskách, ktoré boli vybudované za bývalého režimu a už nespĺňajú požiadavky dnešného života, je aktuálnou témou v mnohých samosprávach. Nám sa v uplynulých rokoch podarilo zainvestovať do sídliska na Farskej lúke. Tam sme vyasfaltovali cesty, postavili nové parkovisko i detské ihrisko. V týchto dňoch dokončujeme revitalizáciu spevnených plôch za ‚stobytovkou‘ v centre mesta. Vďaka úspešnému projektu zrekonštruujeme na Farskej lúke v budúcom roku aj všetky chodníky pri bytovkách. Spolu s rekonštrukciou vnútrobloku Sládkovičova – Železničná – Parková tak na budúci rok zainvestujeme do sídlisk ďalší milión eur,“ doplnil primátor mesta Attila Agócs.

Zdroj a foto: Klaudia Mikuš Kovácsová, hovorkyňa mesta Fiľakovo

Pridaj komentár