Hlavnú cestu cez Tisovec opravia po výstavbe nového vodovodu

TISOVEC – Komunikáciu I/72 vedúcu cez mesto Tisovec opraví Slovenská správa ciest (SSC) po vybudovaní nového vodovodného potrubia s prípojkami pod hlavnou cestou. Na svojom facebookovom profile o tomto prísľube informoval náčelník Mestskej polície v Tisovci a kandidát na primátora mesta Ján Vengrín.

Dnes som sa zúčastnil rokovania, ktoré som osobne inicioval. Dôvodom bolo spoločné skoordinovanie činností pri procesovaní a realizácií nového vodovodu v Tisovci, ako aj novej cesty cez mesto. Môžem s potešením oznámiť, že budeme mať v Tisovci nový vodovod vedúci hlavnou cestou od bývalého Srdiečka až po závod CSM Industry. A takisto s radosťou môžem oznámiť, že na uvedenom úseku bude následne na to urobená SSC v rámci veľkoplošných opráv ciest I. triedy aj nová cesta, napísal Vengrín na sociálnej sieti.

Ako dodal, na všetkom podstatnom okolo tejto investície a jej realizácie sa v utorok (25. 10. 2022) dohodol minister dopravy a výstavby Andrej Doležal s generálnym riaditeľom Stredoslovenskej vodárenskej spoločnosti Vladimírom Svrbickým.

Ako pre Sobotnik.sk v nedávnej minulosti potvrdila končiaca primátorka Irena Milecová, práve zamýšľaná výstavba nových vodovodných prípojok, ktoré mali nahradiť staré 70-ročné potrubia, zabránila rekonštrukcii cesty v skoršom termíne. „Bolo u nás sedenie, kde sme sa touto vecou zaoberali, ale cestári uviedli, že nepoložia nový koberec skôr, ako sa vybudujú prípojky,“ vysvetlila Milecová.

Cestu I/72 pred Tisovcom v smere od Hnúšte a za mestom smerom na Bánovo pritom opravovali cestári už vlani. Pre zlý stav vodovodu pod hlavnou cestou však SSC rekonštrukciu úseku tejto komunikácie vedúceho priamo cez mesto odložila. Plánom bolo zrekonštruovať ho v apríli až júli tohto roka, to sa však napokon nezrealizovalo.

Foto: Google Maps Street View

One Reply to “Hlavnú cestu cez Tisovec opravia po výstavbe nového vodovodu”

  1. Pingback: TISOVEC: Výmena vodovodu sa začne už na jar, budúci rok opravia cestu - SOBOTNIK.SK

Pridaj komentár