Na Koprášskom viadukte sa predstavila dvojica dídžejov v rámci projektu Viadukt DJ-ing

MAGNEZITOVCE – Na opustenom moste pri Magnezitovciach, uprostred hôr Gemera, sa zrealizovalo netradičné audiovizuálne dielo Viadukt DJ-ing. Bolo súčasťou série podujatí Mesto kultúry Revúca.

Koprášssky viadukt je unikátna technická pamiatka obklopená nádhernou prírodou Revúckej vrchoviny na strednom Gemeri. Tvorí súčasť takzvaných Gemerských spojok, teda opustenej železničnej trate, po ktorej nikdy neprešiel vlak.

Výstavba trate bola výzvou miestnych konštruktérov v rokoch 1939 – 1944. Po skončení 2. svetovej vojny a zmene politicko-geografických pomerov však stratila svoj plánovaný účel a jej stavba bola predčasne ukončená. Dokopy 120 metrov dlhý a 36 metrov vysoký Koprášsky viadukt spolu so Slavošovským tunelom, Koprášskym tunelom a Tunelom pod Dielikom ostal nemou spomienkou na túto éru a ako kuriozitu ho navštevuje čoraz viac turistov.

„My v tíme Mesta kultúry Revúca sme sa presvedčili, že tento viadukt má úžasný potenciál ako kulisa a lokácia pre umelecké využitie. Dôkazom je náš nový projekt Viadukt DJ-ing, na ktorý sme k spolupráci oslovili známych slovenských DJ-ov DJ EKG a DJ MIKE SAXI,“ uvádzajú organizátori.

Pre umelcov pripravili improvizované pódium priamo uprostred hlavného oblúku viaduktu a ich hudobnú produkciu nápaditými uhlami kamery zachytil kameraman Peter Balent. Aby ešte viac zvýraznili úžasné prírodné prostredie, v ktorom je stavba umiestnená, väčšina záberov bola vyhotovená z letiaceho dronu.

Teší nás, že tento videozáznam zostane trvale zverejnený v online priestore, aj po skončení mesta kultúry a bude motivovať turistov k návšteve Gemera a predstaviteľov umeleckého a kreatívneho priemyslu k využitiu tejto lokácie pre svoje diela”, povedala programová a komunikačná líderka Mesta kultúry Iveta Niňajová.  

Na tvorbe diela sa podieľali:

DJ EKG a DJ MIKE SAXI – účinkujúci
Peter Balent – kamera a postprodukcia
Erik Muľ a Martin Pižem – produkcia
Iveta Niňajová – námet

Zdroj: tlačová správa; foto: Erik Muľ

Pridaj komentár