V Revúcej, Hnúšti a Tisovci sa budú premietať dokumentárne filmy o Gemeri

REVÚCA – V 25. a 26. týždni projektu Prepni na Revúcu ožíva Mesto kultúry Revúca okrem iného premietaním dokumentárnych filmov o dianí v meste Revúca a okolitom regióne Gemer v rušných rokoch budovateľského nadšenia. Informoval o tom tím Mesta kultúry Revúca.

V nostalgickom mesiaci november uvádzame výber archívnych dokumentárnych filmov, detských a publicistických relácií z produkcie regionálnych štúdií RTVS Banská Bystrica a RTVS Košice. Premietanie bude prebiehať v mestách Revúca, Hnúšťa a Tisovec a rozdelené bude do dvoch dní,“ uviedli organizátori.

Vo štvrtok 24. novembra o 10:00 prebehne beseda a premietanie pre školy v Mestskom dome kultúry v Revúcej a v piatok 25. novembra sa podujatie presunie do miest Hnúšťa a Tisovec. Tu budú môcť besedu a premietanie rovnako o 10:00 zažiť žiaci a študenti miestnych škôl a o 17:00 aj široká verejnosť.

Výber z archívov RTVS Košice odprezentuje Miroslav Fedor. Tvorbu banskobystrického televízneho štúdia RTVS uvedie scenáristka a režisérka Dagmar Kyslanová. Vstup na premietania a besedy je bezplatný.

Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár