REVÚCA: Divadlo Kontra sa predstavilo s podujatím Nenávidím

REVÚCA – „Či to, čo vidíš okolo seba, ťa ubíja, uráža, znervózňuje a zlostí? Ak áno, nie si sám!“ – takýto podtitul nesie divadelná hra „Nenávidím“ od Divadla Kontra zo Spišskej Novej Vsi. Dňa 16. novembra 2022 s ním zavítali do Mestského domu kultúry v Revúcej.

Pred plnou sálou revúckych študentov herec a spoluzakladateľ Divadla Kontra, Peter Čižmár, predstavili príbeh frustrovaného, neúspešného inteligenta, ktorý sa stratil v novej realite. Jednou nohou ešte v dávnom komunizme, druhou v divokom kapitalizme… Študentov predstavenie zaujalo, pobavilo, ale aj priviedlo k zamysleniam o súčasnej dobe a našej spoločnosti. Bolo viac než vhodným mementom k téme zajtrajšieho Dňa boja za slobodu a demokraciu (17. 11.),” povedal Martin Pižem, produkčný Mesta kultúry Revúca.

Predstavenie “Nenávidím” je slovenskou adaptáciou pôvodného dramatického diela poľského autora Mareka Koterskeho, ktorá vznikla v spolupráci s režisérkou Klaudynou Rozhin.

Ide o jedno z najobľúbenejších predstavení Divadla Kontra s takmer 400 odohranými reprízami. Divadlo Kontra do konca mája 2023 v rámci programu Mesta kultúry Revúca odohrá ešte štyri ďalšie predstavenia.

Foto: ilustračné, OOCR Gemer

Pridaj komentár