REVÚCA: V sobotu sa koná 12-hodinový Hviezdny maratón čítania

REVÚCA – Milovníci čítania sa v sobotu (5. 11. 2022) môžu na 12 hodín ponoriť do sveta kvalitných kníh v rámci podujatia Hviezdny maratón čítania. Organizuje ho združenie HumnoArt, partner Mesta kultúry Revúca.

Hviezdny maratón čítania odštartuje prvú novembrovú sobotu o 9:00 v spoločenskej sále Gymnázia Martina Kukučína v Revúcej. Potrvá 12 hodín, až do 21:00. Cieľom podujatia je podporiť prehlbovanie vzťahu medzi čitateľom a literatúrou, a to účastnícky atraktívnym spôsobom. Revúčania i návštevníci mesta si budú môcť v príjemnej atmosfére čítať vlastné knihy, alebo si vybrať zo zaujímavých titulov, ktoré budú na mieste k dispozícii na vypožičanie,“ uviedli organizátori.

Ako dodali, pre čítajúcich bude počas celého dňa pripravené občerstvenie a viacero pútavých sprievodných aktivít. „Najväčším ťahákom spomedzi nich je beseda so známym popularizátorom vedy Samuelom Kováčikom z obľúbeného podcastu Vedátor o jeho knihe Obyčajné zázraky,“ konkretizovali organizátori.

Ako prezradila Alexandra Varcholová zo združenia HumnoArt, autor účastníkom maratónu čítania zážitkovým spôsobom predstaví množstvo zaujímavostí zo sveta fyziky, astronómie či iných vedných disciplín.

Tešíme sa, že sa naživo predstaví práve v Revúcej – meste fantastiky. Ďalej v rámci sprievodného programu prebehne kvíz s knižnými odmenami, workshop pre malých i veľkých inšpirovaný vesmírom či reťazové čítanie, v rámci ktorého sa budú vždy o celej hodine na pokračovanie čítať úryvky z knihy Príbehy Hviezd od Anity Ganeri,“ dodala Varcholová.

Účasť na podujatí je bezplatná a nevyžaduje si prihlásenie vopred.

Zdroj: tlačová správa; foto: OOCR Gemer

Pridaj komentár