REVÚCA: Výstava #DATAMAZE ukáže, ako naše správanie menia sociálne siete

#DATAMAZE

REVÚCA – Sociálne siete a internet menia spôsob, akým vnímame a reagujeme na informácie. Viac o nových taktikách, ktoré ovplyvňujú naše správanie na internete sa budú môcť Revúčania i návštevníci mesta dozvedieť na plagátovej výstave a troch workshopoch #DATAMAZE, ktorú do mesta prináša Centrum súčasného umenia DOX Praha.

Ide o najväčšiu nezávislú inštitúciu zameranú na súčasné umenie v Českej republike. Piatkový program je venovaný študentom, na sobotu pozývame širokú verejnosť. Podujatie organizuje nezisková organizácia Litterra, n. o. 

Putovnú plagátovú výstavu The Glass Room – Misinformation vytvorila medzinárodná nezisková organizácia Tactical Tech s cieľom preskúmať vplyv súčasných technológií na našu spoločnosť. Vystavovaná bola už na 230 miestach po celom svete a pozrelo si ju viac ako 220 000 ľudí.

Na prednáške a workshope Dátový Detox sa účastníci #DATAMAZE budú môcť dozvedieť viac o svojej dátovej stope na internete, na základe čoho sa nám zobrazuje konkrétny odporúčaný obsah či reklamy a čo všetko o nás vedia spoločnosti, ktoré prevádzkujú internetové služby.

Workshop Kúzelník dizajn bude venovaný dizajnu virtuálnych rozhraní, ktorý cielene ovplyvňuje naše správanie online. Workshop a prednáška Fake it! predstaví  odvrátenú stranu sociálnych sietí, kde okrem užitočného obsahu nájdeme aj množstvo podvrhov a „fejkov“. Prihlasovanie na workshopy prebieha na e-mailovej adrese info@litterra.sk. Návšteva podujatia je spoplatnená symbolickou sumou 1 euro.

Zdroj: Prepni na Revúcu; ilustračné foto

Pridaj komentár