R. SOBOTA: Pacienti v nemocnici sa budú liečiť v novej miestnosti Snoezelen

RIMAVSKÁ SOBOTA – V nemocnici Svet zdravia Rimavská Sobota otvoria v utorok 29. novembra 2022 novú terapeutickú miestnosť nazvanú Snoezelen. Oficiálne otvorenie sa uskutoční o 10:00 v neuropsychiatrickom pavilóne. Od 14:00 bude sprístupnená pre ďalších návštevníkov z nemocnice.

Lávové lampy, relaxačné pohovky, vodný bublinkový valec, silikónové vlasy – aj tieto pomôcky dnes liečia psychiatrických pacientov v rimavskosobotskej nemocnici a pomáhajú pri psychohygiene zamestnancov. Ako? Prostredníctvom novej terapeutickej metódy Snoezelen,“ priblížila PR špecialistka siete Svet zdravia Bianka Krejčíová.

Súčasťou otvorenia tohto zariadenia pre pacientov s psychickými problémami bude aj krátka prednáška vedúcej sestry psychiatrického oddelenia o účinkoch a využití tohto druhu terapie.

Snoezelen je nová možnosť terapie pre pacientov založená na pôsobení zvukových a svetelných prvkov, vôní a hudby. Všetko sa to deje v príjemnom prostredí, ktoré navodzuje atmosféru uvoľnenia a dôvery. Snoezelen terapia je zároveň prvou tohto druhu v rámci nemocníc na Slovensku.

Zdroj a foto: Svet zdravia

Pridaj komentár