Starostovia regiónu okolo Bátky strácajú pre zavretú cestu trpezlivosť, organizujú tlačovú konferenciu

protest

BÁTKA – Nespokojnosť s dlhou opravou cesty I/16 pri Bátke v Rimavskosobotskom okrese je dôvodom na tlačovú konferenciu, ktorú vo štvrtok 22. 12. 2022 o 10:00 pri čerpacej stanici v tejto obci organizujú krajský poslanec Štefan Vavrek a starosta Peter Hencz.

Bude tam aj podpredseda Banskobystrického samosprávneho kraja Peter Juhász a z viacerých dedín, ktorými vedie obchádzka, príslušný starosta niečo povie,“ uviedol Vavrek. Pôjde podľa neho napríklad o starostov z Aboviec, Ruminiec či z Pavloviec.

Zároveň zdôraznil, že nejde o politickú akciu, ale cez akciu mienia len poukázať na príliš dlhé uzavretie cesty, ktoré miestnym obyvateľom komplikuje život.

Príčinou úplného uzavretia časti opravovanej cesty I/16 medzi Bátkou a osadou Téška smerom na Tornaľu je podľa Slovenskej správy ciest (SSC) kompletná výmena vozovky vrátane podložia, ktorú nie je možné realizovať bez vylúčenia premávky.

Pôvodne mala byť cesta, ktorú zavreli 15. augusta, uzavretá do konca novembra, neskôr SSC otvorenie presunula na polovicu decembra. Ani tento termín nebol dodržaný a podľa hovorcu SSC Martina Guziho by komunikáciu chceli definitívne otvoriť koncom decembra 2022.

Obchádzka vedie po cestách III/2798, II/571 a I/67 cez Radnovce, Rimavskú Seč, Kráľ, Riečku a Štrkovec. Vodiči však na obídenie uzavretej cesty využívajú aj cestu II/531 cez Rimavské Janovce a Pavlovce. Podľa niektorých starostov dotknutých dedín im intenzívna premávka poškodzuje komunikácie v intravilánoch ich obcí.

Foto: ilustračné (obchádzka v R. Seči), Sobotnik.sk

Pridaj komentár