LUČENEC: Samospráva aj tohto roku obdarovala osamelých seniorov

LUČENEC – Mesto Lučenec už piaty rok podporilo projekt „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?“, ktorého cieľom je obdarovať osamelých seniorov. Zbierka krabíc trvala od 23. novembra do 5. decembra 2022.

Cieľom je potešiť neznámeho seniora žijúceho v zariadení pre seniorov, prípadne osamelo vo vlastnej domácnosti. Každá krabička by mala obsahovať niečo sladké, slané, teplé, mäkké, voňavé, niečo na zábavu, niečo zo srdca. Krabičky pre neznámeho seniora pripravujeme z lásky. Každoročne do nej vkladáme kus svojho srdca a každý to, čo si môže dovoliť,“ uviedla na Facebooku primátorka Lučenca Alexandra Pivková.

Mesto Lučenec podľa jej slov aj v tomto roku obdarovalo osamelých seniorov z mestských bytov na Ulici novohradskej a Komenského. „Seniori v bytoch s osobitným určením bývajú v mestských bytoch dlhodobo za veľmi výhodné nájomné. Pred Vianocami sme im urobili radosť a prekvapili ich našou návštevou,“ dodala.

Ako spomenula na záver, kontaktnými osobami v okolí Lučenca tento rok boli Michal Sára, Grétka Tanóczkyová, Marta Fašangová a Michaela Babicová. „Ďakujem Vám za Vašu obetavosť a snahu skrášliť Vianoce osamelých seniorov,“ zakončila Pivková.

Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár