M. D. LÚKA: V Základnej škole čítali rozprávky bez bariér

MURÁNSKA DLHÁ LÚKA – Po úspešnej premiére podujatia Čítanie rozprávok bez bariér na Základnej škole Ivana Branislava Zocha v Revúcej a pokračovaní v Sirku sa ďalšia časť tejto akcie uskutočnilo aj na Základnej škole v Muránskej Dlhej Lúke v Revúckom okrese.

Medzi žiakov prišiel tvorca detských televíznych programov, scenárista, dramaturg, pedagóg, divadelník a milovník kníh v jednej osobe – Roman Sorger,“ informoval tím Revúcej Mesta kultúry.

Svoju lásku k rozprávkovým príbehom odovzdal ďalej a tak vzbudil záujem detí o čítanie. Spolu so žiakmi si čítali z kníh Mačacia krajina od Stanislava Rakúsa a Rómske rozprávky – Melo a smrť od Eleny Lackovej.

Okrem toho si spolu zahrali príbeh na hudobných nástrojoch a pozhovárali sa o rozprávkových hrdinoch. „Žiaci zažili kopec zábavy a tiež sa mnoho nového naučili,“ zakončil tím Revúcej Mesta kultúry.

Výberom rómskych i nerómskych rozprávok podujatie podľa orgprispieva k inklúzii znevýhodnených rómskych detí a ich zbližovaniu s deťmi z majoritného prostredia.

Foto: Revúca Mesto kultúry

Pridaj komentár