Rimavská Sobota a Rožňava nedostanú diaľnicu minimálne ďalších 10 rokov, potvrdil minister dopravy

minister

RIMAVSKÁ SOBOTA/ROŽŇAVA – Medzi Lučencom a Košicami minimálne ďalších desať rokov nepribudnú nové úseky rýchlostnej cesty. Potvrdil to minister dopravy v demisii Andrej Doležal (nominant Sme rodina) pri otvorení úseku R2 Mýtna – Lovinobaňa, Tomášovce.

„Najbližších desať rokov nevidím nič reálne medzi Lučenom a Košicami a ak, tak to skôr vyzerá na obchvaty v profile cesty prvej triedy,“ konštatoval minister.

Ako ďalej povedal, úloha ministerstva dopravy je pozerať sa na Slovensko zhora, z pomyselnej helikoptéry a na základe toho rozhodnúť o postupe výstavby diaľnic. „Prioritnejšie je dokončiť D1, D3, ktorá je absolútne kritická na Kysuciach a rovnako medzinárodný ťah Via Carpatia R4. Toto sú určite úseky, ktoré vnímame prioritnejšie,“ zdôraznil Doležal.

Dodal, že žiadny z úsekov medzi Lučencom a Košicami nevyzerá návratne. „Treba byť realistami. Od Lučenca smerom na Košice to na rýchlostnú cestu nateraz nevyzerá a príprava týchto úsekov nenapreduje,“ uviedol minister.

Dosiahnuteľnejšie je podľa neho vybudovanie obchvatu Zvolena, ktorý bude po dokončení úseku Kriváň – Mýtna posledným chýbajúcim úsekom diaľničného prepojenia od Bratislavy až prakticky po Lučenec.

Dnes otvorený úsek R2 Mýtna – Lovinobaňa, Tomášovce meria 13,5 kilometra a zmluvná cena za jeho vybudovanie bola takmer 128 miliónov eur. Dokončený bol zhruba s jeden a pol ročným zdržaním.

O úsekoch od Lučenca smerom na Rimavskú Sobotu, Tornaľu a Rožňavu hovorí minister v čase od 3:30 až do konca.

Foto: Sobotnik.sk

2 Replies to “Rimavská Sobota a Rožňava nedostanú diaľnicu minimálne ďalších 10 rokov, potvrdil minister dopravy”

  1. Pingback: Ako bude vyzerať priemyselný park Rimavská Sobota? - SOBOTNIK.SK

  2. Pingback: McDonalds Rimavská Sobota je o krok bližšie k výstavbe, už má vydané rozhodnutie - SOBOTNIK.SK

Pridaj komentár