KRÁTKE SPRÁVY: V R. Sobote a Lučenci budú zhromaždenia, v Poltári prebiehala reorganizácia mestského úradu

Dnešné Krátke správy o počte obyvateľov sídliska Dúžavská cesta v R. Sobote, blížiacich sa zhromaždeniach v R. Sobote a Lučenci, reorganizácii mestského úradu v Poltári, separácii odpadu v Hnúšti, ale aj o obnove budovy galérie v Rožňave.

RIMAVSKÁ SOBOTA –Na sídlisku Dúžavská cesta v Rimavskej Sobote bolo ku koncu novembra 2022 evidovaných 1156 obyvateľov. Na novembrovom zasadnutí rimavskosobotského mestského zastupiteľstva o tom informoval primátor Jozef Šimko s tým, že v posledných komunálnych voľbách z tohto počtu volilo 280 občanov.

R. SOBOTA/LUČENEC – Združenie Za slušné Slovensko organizuje v utorok 21. februára v deviatich slovenských a českých mestách zhromaždenia ako spomienku na zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho partnerku Martinu Kušnírovú. Na tejto deň pripadá smutné výročie päť rokov od ich vraždy.

Medzi mestami, kde sa tieto spomienkové podujatia konajú, sú i Rimavská Sobota a Lučenec. Ďalšie budú v Bratislave, Košiciach, Brne, Banskej Bystrici, Prievidzi, Leviciach a Kežmarku.

POLTÁR – Nový primátor Poltára Peter Sitor ohlásil pri nástupe do funkcie čiastočnú reorganizáciu mestského úradu aj inštitúcií, ktoré zastrešuje mesto. Uviedol to počas ustanovujúceho zasadnutia mestského zastupiteľstva koncom novembra.

V mesiaci december a január preto bude prebiehať personálny a ekonomický audit, aby sme dostali nejaké smerovanie, či je všetko v poriadku, alebo na čo zapracovať, alebo na akých zmenách, aby sme sa pohli ďalej,“ povedal Sitor.

HNÚŠŤA – Mierna separácie odpadu v Hnúšti počas posledných dvoch rokov dosahuje zhruba tretinu celkového objemu smetí. V roku 2021 to bolo presne 33 percent, vlani dosiahla 32,6 percenta. Na jednom z posledných zasadnutí mestského zastupiteľstva o tom informoval Michal Vacula, vedúci oddelenia výstavby, rozvoja územia a životného prostredia Mestského úradu Hnúšťa.

ROŽŇAVA – Budova Galérie na Námestí baníkov v Rožňave, ktorá slúži na prezentáciu výtvarného umenia na Gemeri, sa v roku 2023 dočká revitalizácie. Informoval o tom Košický samosprávny kraj (KSK) s tým, že ide o jeden zo siedmich úspešných projektov, na ktoré KSK získal nenávratný finančný príspevok v rámci výzvy na podporu udržateľnosti a odolnosti kultúrnych inštitúcii v súvislosti s pandémiou COVID-19. Výzvu vyhlásilo Ministerstvo kultúry SR.

Pridaj komentár