LENARTOVCE: Vlak usmrtil na železničnom priecestí ženu

LENARTOVCE – Smrť jednej osoby je smutným výsledkom železničnej nehody, ku ktorej došlo v utorok (17. 1. 2022) na železničnom priecestí číslo SP 2208 pri dedine Lenartovce na juhu Rimavskosobotského okresu. O udalosti informoval Jozef Fekiač z Operačného strediska Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Banská Bystrica.

Ide o zrazenú osobu vlakovou súpravou (rýchlik). V dôsledku udalosti došlo k usmrteniu jednej osoby ženského pohlavia,“ konkretizoval Fekiač.

Doplnil, že príslušníci HaZZ po príchode na miesto udalosti vykonaným prieskumom zistili, že zrazená osoba sa nachádza cca 250 metrov za vlakovou súpravou.

Osoba v čase príchodu príslušníkov nejavila známky života. Príslušníci HaZZ boli po príchode na miesto udalosti nápomocní ostatným záchranným zložkám na mieste udalosti,“ povedal Fekiač s tým, že na mieste udalosti sa nachádza i posádka Záchrannej zdravotnej služby, ako aj hliadka Policajného zboru SR.

„V dôsledku udalosti došlo k dočasnému obmedzeniu železničnej dopravy v uvedenom úseku železničnej trate,“ podotkol.

Podľa hovorkyne Záchrannej zdravotnej služby Aleny Krčovej na miesto udalosti vyslali dve posádky záchranárov.  „Žiaľ, žene už záchranári pomôcť nedokázali, utrpela poranenia, ktoré boli nezlučiteľné so životom,“ skonštatovala Krčová.

Foto: Tibi Csók/Dopravný servis RS a okolie (SR)

Pridaj komentár