REVÚCA: V ZUŠ sa uskutoční divadelný workshop, príde naň herec Ján Bavala

Ján Bavala

REVÚCA – Už najbližší štvrtok popoludní (12. 1. 2023) revúcka Základná umelecká škola ožije workshopom „Prečo robím drámu?“ Je určený pre všetkých, ktorí majú blízko k herectvu, dramatickému umeniu, ktorých zaujíma práca v médiách alebo v dabingu. Príde známa osobnosť, herec Ján Bavala.

Navštívi nás popredný herec pôsobiaci v Prahe, no s koreňmi na Gemeri, Ján Bavala, aby záujemcov naučil pracovať s hovoreným slovom. Na workshope predstaví základné cvičenia a etudy zamerané na prácu s dychom, hlasom a slovom, ktoré sa používajú pri profesionálnej práci v divadle, dabingu a v médiách. Zároveň sa podelí o svoje skúsenosti a ponúkne užitočné rady pre záujemcov o štúdium alebo prácu v spomínaných oblastiach,“ uviedol organizačný tím Mesta kultúry Revúca.

Ján Bavala sa narodil v Rimavskej Sobote, absolvoval Prvé slovenské literárne gymnázium v Revúcej. Po štúdiu herectva na Fakulte dramatických umení Akadémie umení v Banskej Bystrici, stáži na Akadémii múzických umení v Prahe a hereckých skúsenostiach v Divadle Jozefa Gregora Tajovského vo Zvolene a v Divadle Na zábradlí v Prahe sa vypracoval medzi špičku televíznych a rozhlasových hercov najmä v rámci Čiech, Nemecka a Rakúska.

Aktívne tiež pracuje v dabingu, tvorí podcasty, moderuje, načítava audioknihy, články, prepožičiava svoj hlas do reklám a dokonca spieva. Má na konte účinkovanie v koprodukčných projektoch pre ZDF, HBO a Netflix, ale napríklad aj rolu v seriáli Rédl pod režisérskym vedením známeho režiséra Jana Hřebejka, pre ktorý zároveň naspieval jednu z piesní.

Foto: Mesto kultúry Revúca

Pridaj komentár