REVÚCA: Vyhodnotili súťaž Stretnutia po rokoch Daxnera a Francisciho

REVÚCA – Pri príležitosti 200. výročia narodenia významných dejateľov z regiónu Gemer, Štefana Marka Daxnera a Janka Francisciho, v minulom roku v Revúcej pod hlavičkou Mesta kultúry Revúca vyhlásili súťaž v komiksovej tvorbe pre amatérskych i profesionálnych tvorcov.

„Témou súťaže boli skutočné či fiktívne stretnutia spomínaných osobností štúrovskej generácie. Do súťaže sa so svojimi autorskými komiksami zapojilo až 20 tvorcov z celého Slovenska. Päťčlenná porota v decembri vybrala spomedzi súťažných komiksov tie najkreatívnejšie v štyroch kategóriách (troch vekových kategóriách amatérskych tvorcov a jednej spoločnej pre profesionálov),“ uviedol tím Mesta kultúry Revúca

V piatok 3. februára o 17:00 hod. sa v Múzeu Prvého slovenského gymnázia uskutoční slávnostné vyhodnotenie súťaže za účasti predsedu poroty, známeho komiksového tvorcu a rodáka z Revúcej, Daniela Majlinga.

„Všetky súťažné práce budú zároveň predstavené v rámci novej výstavy. A dokonca medzi nás zavíta aj samotný Daxner a Francisci, aby sa opäť vo Veľkej Revúci po 200 rokoch stretli (formou dramatizovanej scénky),“ dodali organizátori.

Výstava v Múzeu Prvého slovenského gymnázia potrvá do nedele 26. februára. Následne na mesiac marec sa presunie k priaznivcom komiksov do Tisovca a v apríli do Hnúšte.

Foto: ilustračné (Múzeum Prvého slovenského gymnázia Revúca)

Pridaj komentár