V základných školáchv Sirku a Lubeníku budú čítať rozprávky bez bariér

SIRK – Žiaci základných škôl v Sirku a Lubeníku sa už tento piatok môžu tešiť na stretnutie s umelcom, dramaturgom, pedagógom a milovníkom kníh Romanom Sorgerom, ktorý ich vtiahne do sveta tých najkrajších rómskych a nerómskych rozprávok. Informoval o tom tím Mesta kultúry Revúca.

Čítanie pokračuje na ďalších dvoch školách v okolí Revúcej, po úspešnom čítaní v okresnom mesta v špeciálnej škole a v Muránskej Dlhej Lúke. Dňa 24. februára na Romana čakajú ešte žiaci dvoch základných škôl – v Jelšave a v Kameňanoch,“ uvádza tím Mesta kultúry Revúca.

Čítať si budú z rozprávkových kníh Mačacia krajina od Stanislava Rakúsa a Rómske rozprávky – Melalo a smrť od Eleny Lackovej. Zahrajú si príbeh na hudobných nástrojoch a porozprávajú sa o rozprávkových hrdinoch.

Okrem výbornej zábavy s Romanom žiaci zistia, že hrdinovia rómskych i nerómskych rozprávok sú si podobní a majú veľa spoločného. Rovnako ako my. Cieľom podujatia je prostredníctvom rozprávkových príbehov stierať etnické a spoločenské predsudky medzi rómskym etnikom a majoritou,“ dodávajú organizátori.

Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár