Zlé počasie pretrváva, hasiči v našich regiónoch opäť zasahovali

BBSK – Hasiči Hasičského a záchranného zboru v Banskobystrickom kraji zasahovali v priebehu 24 hodín (od 17. 1. od 6:00 do 18. 1. 2023 do 6:00) v súvislosti s poveternostnou situáciou celkom 59-krát. Informoval o tom Matúš Kondela z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru Banská Bystrica.

Príslušníci Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici zasahovali 8-krát, príslušníci Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Brezne zasahovali 14-krát, príslušníci Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Revúcej z hasičskej stanice v Revúcej zasahovali 1-krát, príslušníci Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Lučenci z hasičskej stanice v Poltári zasahovali 1-krát, príslušníci Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Rimavskej Sobote z hasičskej stanice v Hnúšti zasahovali 1-krát, príslušníci Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru vo Zvolene z hasičskej stanice vo Zvolene a Detve zasahovali 8-krát, príslušníci Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiari nad Hronom zasahovali 21-krát a príslušníci z Výcvikového centra Hasičského a záchranného zboru Lešť z hasičskej stanice v Pliešovciach zasahovali 5-krát.

„Celkom zasahovalo 57 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru a bolo nasadených 21 kusov hasičskej techniky,“ konkretizoval Kondela.

Dodal, že hasiči z dobrovoľných hasičských zborov obcí Látky, Senohrad, Muráň, Hliník nad Hronom, Podhorie, Banská Štiavnica, Banská Štiavnica časť Štefultov, Janova Lehota, Hronská Dúbrava, Bartošova Lehôtka, Štiavnické Bane, Osrblie, Lehota nad Rimavicou, Bušince, Kremnica, Brezno, Tisovec, Zvolen a Vyhne zasahovali celkovo 29-krát.

Celkovo zasahovalo 50 členov dobrovoľných hasičských zborov obcí a bolo nasadených 19 kusov hasičskej techniky. Šlo prevažne o odstraňovanie spadnutých stromov zo štátnych ciest a miestnych komunikácií a čerpanie vody z pivnice,“ povedal Kondela.

Celkovo vykonali hasičské jednotky v Banskobystrickom kraji 88 výjazdov v súvislosti s nepriaznivou poveternostnou situáciou a bolo nasadených spolu 40 ks hasičskej techniky.

Foto: ilustračné, Pixabay.com

Pridaj komentár