Bežecký areál v Látkach neustále zveľaďujú. V noci ratrakuje starosta

Slovenský pohár v Látkach. Foto: FB Ondrej Lunter

LÁTKY. Projekt vybudovania bežeckého areálu v Látkach je úspešným príbehom. Počas uplynulého víkendu v ňom usporiadali Slovenský pohár, budúci rok ich čakajú majstrovstvá. Areál je využívaný celoročne.

Na úspešný príbeh športového areálu upozornil Ondrej Lunter, predseda BBKS na sociálnej sieti. „V minulom roku sme podporili rozvoj bežeckého areálu v Látkach. Presvedčilo nás odhodlanie, energia a zápal miestneho starostu, pána Mária Kubiša, ktorý sa o areál stará ako o vlastný a po nociach vlastnoručne ratrakuje bežecké stopy. Okolo areálu sa vytvorila skvelá komunita, ktorá investíciu kraja násobne zhodnotila,“ zhodnotil Lunter.

Slovenský pohár v Látkach. Foto: FB Ondrej Lunter

Ako ďalej pokračoval, od jeho poslednej návštevy sa v areáli urobilo množstvo práce. „Homologizácia pre preteky vyššej kategórie je už len otázkou času. Dnes (19.02.) sa tu vo výbornej atmosfére konali preteky Slovenského pohára a už na budúci rok v areáli prebehnú Majstrovstvá Slovenska v bežeckom lyžovaní,“ ozrejmil s tým, že ambíciou vedenia obce je okrem profesionálneho bežeckého lyžovania pritiahnuť do Látok aj všetkých milovníkov bežkovania zo širokého okolia. Doplnil, že areál sa využíva aj v teplejších mesiacoch, napríklad pre horskú cyklistiku.

Slovenský pohár v Látkach. Foto: FB Ondrej Lunter

„To, čo sa podarilo pánovi starostovi Kubišovi a jeho kolegom a kolegyniam, je najlepší príklad toho, že keď sa chce, tak sa dá. Som veľmi rád, že sme tento projekt mohli podporiť a v podpore budeme radi pokračovať naďalej,“ uzavrel.

Sobotník.sk

Pridaj komentár