Elektrikári riešia rozsiahle výpadky elektriny, aj v Rimavskosobotskom, Revúckom a Rožňavskom okrese

RIMAVSKÁ SOBOTA/REVÚCA – Po nočnom snežení a následnom veternom počasí zostalo v sobotu (4. 2. 2023) množstvo dedín a miest na strednom Slovensku bez elektrickej energie. Podľa informácií z poruchovej linky Stredoslovenskej distribučnej (SSD) sa výpadok týka viac ako 70 lokalít, pričom veľká časť z nich je na Gemeri.

V okresoch Rimavská Sobota, Rožňava a Revúca ide konkrétne o časť Rimavskej Soboty, Rimavské Janovce, Belín, Pavlovce, Sútor, Veľké Teriakovce, Skerešovo, Chvalovú, Višňové, Polinu, Rašice, Levkušku, Otročok, Gemerskú Ves, Držkovce, Leváre, Šankovce, Gemerskú Panicu, Gemer, Behynce, Bretku, Jestice, Hostice, Gemerské Dechtáre, Drňu, Širkovce, Šimonovce, Ratkovú, Ratkovskú Lehotu, Repištia, Ratkovské Bystré a Krokava.

Počasie spôsobili problémy v doprave už v piatok 3. februára. Šlo predovšetkým o Žilinský kraj, ale aj na severe Gemera boli ťažko prejazdné viaceré horské priechody a viaceré osobné autá či dokonca autobus skončili v priekopách.

DOPLNENÉ 4. 2. 2022 o 20:05: Ako informoval hovorca SSD Miroslav Gejdoš, bez prúdu je na strednom Slovensku viac ako 11-tisíc odberných miest. „Na mnohé miesta sa nevedia naši elektrikári dostať pre sneh, popadané stromy a neprejazdné cesty,“ podotkol.

DOPLNENÉ 4. 2. 2022 o 20:05: Podľa informácií z poruchovej linky zostáva stále dosť lokalít bez prúdu a medzičasom pribudli nové. Elektrina podľa SSD aktuálne nie je v týchto lokalitách: Klenovec, Ráztočné, Maša, Kudlovo, Hnúšťa, Ploské, Krokava, Gemer, Malé a Veľké Teriakovce, Krásna, Kľačany, Čerenčany, Vyšná a Nižná Pokoradz.

DOPLNENÉ 4. 2. 2022 o 20:05: Elektrikári evidentne pracujú aj po zotmení, keďže napríklad vo Veľkých Teriakovciach bola dodávka prúdu obnovená o 20:36. Vykonávať opravy elektrického vedenia za takých podmienok určite nie je jednoduché a patrí im za to veľká vďaka.

Správu budeme aktualizovať…

Pridaj komentár