LUČENEC: Na akcii Pochod za mier napadli mladíka pre ukrajinskú vlajku. Ďalšie budú v Poltári aj R. Sobote

Pochod za mier

LUČENEC – Ako červené súkno na býka zapôsobila na niektorých účastníkov akcie nazvanej „Pochod za mier“ v Lučenci ukrajinská vlajka, s ktorou na toto podujatie v metropole Novohradu prišiel študent medicíny Martin Géč.

Ako je vidieť na videách, ktoré kolujú po sociálnych sieťach, niektorí účastníci mladíkovi nadávali či doslova na neho revali. „Tak nech ide do piči, stadeto, načo provokuje? Vypadni si na Ukrajinu, tam si ľahni. Neusmievaj sa ako kokot, rozumieš ma? Špina skurvená, vyjebaná, častovali študenta „mieruchtiví“ účastníci protestu.

To však bol len začiatok. Ako informuje Denník N, ktorému sa so študentom podarilo skontaktovať, jeden starší človek študenta opľul, ďalší muži doňho strkali a dvaja ho dokonca zvalili na zem a zakľakli.

Študent pritom podľa tohto, čo vidieť na videu, nijako neprovokoval, iba prišiel pokojne vyjadriť svoj názor. Ako odtrhnutí z reťaze sa však správali niektorí účastníci pochodu.

Celý incident podľa Denníka N vyvrcholil slabším úderom do tváre, ktorý Géčovi uštedril učiteľ zo Spojenej školy v Poltári. Mladíka to však neodradilo a absolvoval s ukrajinskou vlajkou celý „Pochod za mier“. Ako sám povedal, nie všetci účastníci pochodu boli agresívni a s niektorými po jeho skončení asi 15 minút diskutoval.

Géč sa chystá aj na ďalšie podobné podujatie, ktoré sa koná už v piatok 17. 2. 2023 o 17:00 v Poltári pred kultúrnym domom. V utorok 21. 2. sa uskutoční v Rimavskej Sobote.

Foto: reprofoto Facebook.com/Ovčiansky tribunál

Pridaj komentár