BETLIAR: Na Valentína vyrozprávajú Príbeh krásneho obesenca

BETLIAR. Pri príležitosti dňa zamilovaných pripravuje Slovenské národné múzeum – Múzeum Betliar netradičné podujatie. V kaštieli vyrozprávajú milostné príbehy grófa. Informoval o tom Jakub Sýkora z oddelenia marketingu, PR a múzejnej pedagogiky.

Deň svätého Valentína oslávia v betliarskom kaštieli podujatím s názvom Pohľad zblízka: Príbeh krásneho obesenca. „Počas neho budú mať návštevníci možnosť dozvedieť sa viac o dôležitých ženách v živote grófa Júliusa I. Andrássyho,“ priblížil Sýkora s tým, že v tomto roku si pripomínajú 200. výročie jeho narodenia.

„V klavírnom doprovode Šimona Majerníka, v nádherných priestoroch veľkého salóna pred knižnicou Andrássyovcov, vám príbeh o krásnom obesencovi porozpráva historička umenia a riaditeľka SNM – Múzea Betliar Tímea Mátéová,“ dodal.

Podujatie Pohľad zblízka: Príbeh krásneho obesenca sa uskutoční v piatok 10. februára so začiatkom o 18:00 hod. v betliarskom kaštieli. Organizátori upozorňujú, že z dôvodu limitovaného počtu návštevníkov je potrebná rezervácia. Viac informácii poskytnú na telefónnom čísle 0918 723 500.

Sobotník.sk

Pridaj komentár