R. SOBOTA: V meste by mohol vzniknúť domov dôchodcov. Nie však v budove bývalého internátu

RIMAVSKÁ SOBOTA. Primátor Jozef Šimko by chcel v meste vybudovať nový domov dôchodcov. Naďalej však odmieta jeho zriadenie v roky pertraktovanej budove bývalého internátu na Školskej ulici. Poslancom mestského zastupiteľstva predstavil svoj zámer na februárovom zasadnutí.

Vizualizácia domova dôchodcov v Rimavskej Sobote.

„Ukážem vám, aký domov dôchodcov špekulujem a postavím, pretože mám prísľub od pána ministra práce, sociálnych vecí a rodiny,“ povedal na úvod. Zastupiteľstvu prostredníctvom prezentácie ukázal návrh, ako by mal domov pre seniorov vyzerať. Podľa návrhu by mal vzniknúť za Žánovským potokom, cez ktorý by mal do areálu viesť vstupný most. Mal by pozostávať z troch ubytovacích blokov, hospodárskej a prevádzkovej budovy. „Celková hodnota diela bude 3 960 000 eur,“ spresnil primátor s tým, že kapacitu bude mať pre 36 ľudí, z nich v každej bunke má byť jedna izba určená pre manželské páry. Ležať bude podľa neho na mestskom pozemku, v blízkosti sa nachádza aj občianska vybavenosť v podobe lekárne, zastávky spojov hromadnej dopravy či potravín.

Vedúca odboru sociálnych vecí na Mestskom úrade v Rimavskej Sobote Mária Turoňová doplnila, že zámer zasielali na ministerstvo koncom minulého roka. „Čakáme na hodnotiacu správu, ktorá by nám mala byť zaslaná do konca februára. Podľa nej buď niečo doplníme, alebo si môžeme zažiadať o finančný mechanizmus. Výsledky by sme mali mať v priebehu mája,“ ozrejmila.

Primátor podotkol, že vo financovaní projektu nevidí problém. „Toto je možné realizovať, na to peniaze zoženiem, to vám čestne prehlasujem. Ale váš návrh, domov mládeže, nie,“ vyhlásil na záver.

Sobotník.sk

One Reply to “R. SOBOTA: V meste by mohol vzniknúť domov dôchodcov. Nie však v budove bývalého internátu”

  1. Pingback: Projekt vysokej školy v Rimavskej Sobote by mohol zachrániť župný dom i internát - SOBOTNIK.SK

Pridaj komentár