REVÚCA: Klára Jarunková sa narodila pred 100 rokmi, jej život priblíži výstava

REVÚCA – V roku 2022 by svoje 100. narodeniny oslávila svetoznáma slovenská prozaička, publicistka a autorka literatúry pre deti a mládež, rodáčka z Červenej Skaly, Klára Jarunková.

Pri tejto príležitosti Medzinárodný dom umenia pre deti BIBIANA v spolupráci s Centrom detskej literatúry, čítania a SK IBBY a s Mestskou knižnicou Mesta Piešťany pripravilo výstavu „Naša a svetová Klára Jarunková“, ktorú aktuálne prinášame Revúčanom tím Mesta kultúry Revúcej.

Návštevníci výstavy môžu bližšie spoznať osobnosť a dielo Kláry Jarunkovej. Výstava obsahuje výber prekladov jej kníh do rôznych jazykov (jej knihy vyšli spolu až v 32 jazykoch sveta), Jarunkovej domáce aj medzinárodné ocenenia, rodinné fotografie a osobné predmety, ktoré používala pri každodennej práci,“ uviedol tím Mesta kultúry Revúcej.

Výstavu dopĺňajú ilustrácie z Jarunkovej kníh od známych slovenských ilustrátorov – Miroslava Cipára, Dušana Kállaya, Kamily Štanclovej, ako aj dcéry pani Jarunkovej, Dany Zacharovej.

Výstava v Mestskom dome kultúry v Revúcej odštartovala 8. februára o 18:00 hod. a potrvá do piatka 3. marca 2023. Sprístupnená je v pracovné dni  od 8:00 do 19:00 a cez víkend od 16:00 do 19:00 hodiny. Vstup je bezplatný.

Foto: tím Mesta kultúry Revúca

Pridaj komentár