RIMAVSKÁ SOBOTA: Druhým viceprimátorom sa stal Attila Halász

Attila Halász

RIMAVSKÁ SOBOTA – Primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko dnes (13. 2. 2023) vymenoval nového viceprimátora, ktorým sa stal poslanec Attila Halász. Primátor to oznámil na pokračujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ). Halász bude po Jozefovi Tóthovi druhým viceprimátorom.

Verím tomu, že vašu osobu prijmú aj poslanci MsZ a spolupráca medzi vedením mesta a poslaneckými zbormi bude na úrovni, ktorá bude zabezpečovať rozvoj Rimavskej Soboty. Žijeme tu spolu ako jedna rodina, Slováci, Maďari aj Rómovia,“ uviedol Šimko, ktorý podľa vlastných slov verí v korektnú spoluprácu všetkých zúčastnených strán.

Nový druhý viceprimátor vo svojom príhovore povedal, že vymenovanie je pre neho veľká pocta a hlavne výzva správne reprezentovať mesto a pomáhať rozhodovať v jeho prospech. Načrtol, že majú dobré vzťahy s vedením Banskobystrickým samosprávnym krajom (BBSK) a novozvolený predseda Ondrej Lunter im prisľúbil pomoc na všetkých úrovniach.

Vieme, že žijeme nie v práve ľahkej dobe a preto je potrebné zachovať mier a stabilitu mesta. Preto vyzývam aj vás, poslancov, na korektnú a triezvu spoluprácu. Myslím si, že mesto potrebuje konštruktívnu, stabilnú spoluprácu,“ apeloval nový viceprimátor.

Podľa prednostu Mestského úradu Rimavská Sobota Štefana Szántoa bude sa bude nový viceprimátor podieľať na koncepcii rozvoja jednotlivých oblastí života v meste, na činnosti cezhraničnej spolupráce, bude spolupracovať s BBSK, podnikateľskou sférou v meste, ako aj so spoločenskými, kultúrnymi a športovými organizáciami a združeniami a tiež sa aktívne podieľať na organizovaní akcií a podujatí.

Po dohode s primátorom je oprávnený zastupovať ho v oblasti spoločenskej, kultúrnej a reprezentačnej,“ doplnil Szántó.

Foto: facebookový profil Attilu Halásza

One Reply to “RIMAVSKÁ SOBOTA: Druhým viceprimátorom sa stal Attila Halász”

  1. Pingback: Rimavská Sobota môže v budúcnosti prísť o jedného viceprimátora - SOBOTNIK.SK

Pridaj komentár