Rimavská Sobota má oficiálnu facebookovú stránku, ako posledné okresné mesto v regióne

RIMAVSKÁ SOBOTA – Samospráva Rimavskej Soboty bola jedným z mála okresných miest, ktoré nemali oficiálnu facebookovú stránku. To už ale neplatí, pretože samospráva ju spustila vo štvrtok 9. februára 2023. Informuje o tom na svojej internetovej stránke Rimavskasobota.sk.

Na tejto stránke si môžu občania pozrieť videozáznam zo zasadnutí mestského zastupiteľstva a dozvedia sa aj mnohé iné užitočné informácie,“ uvádza sa v texte na oficiálnej internetovej stránke mesta.

Facebookovú stránku je možné nájsť na adrese www.facebook.com/mestorimavskasobota. V čase písania článku (10. 2.) mala 58 označení „Páči sa mi to“ a 59 sledovateľov. Boli na nej zverejnené zatiaľ len tri príspevky, z toho dva sa týkali nastavenia profilovej a ilustračnej fotografie, kde je zobrazený erb mesta a radnica na Hlavnom námestí.

Tretím príspevkom je záznam zo zasadnutia mestského zastupiteľstva z pondelka 6. februára 2022.

Pre porovnanie, susedný Lučenec má zhruba 11 000 Páči sa mi to a 13 000 sledovateľov, Revúca 2500 Páči sa mi to a 2900 sledovateľov. Fiľakovo je na tom ešte lepšie, pomer Páči sa mi to/sledovatelia je 5500/5900. V prípade Hnúšte ide o 2500/2700 a Tisovca 1000/1200.

V prípade Poltára bol v nedávnom období problém s oficiálnou stránkou, keďže samospráva údajne nad ňou stratila administrátorské oprávnenia. Dočasne tak zverejňovala informácie na facebookovej stránke mestského úradu. V súčasnosti je už tento problém zrejme vyriešený a oficiálna stránka Poltára s 3500 Páči sa mi to a 3800 sledovateľmi zase funguje.

Najmenšie mesto Gemera, Jelšava, zatiaľ facebookovú stránku nemá. Tornaľa síce áno, ale zatiaľ má iba 283 Páči sa mi to a 619 sledovateľov. Spomeňme ešte Rožňavu, ktorá má facebookovú stránku so zhruba 5000 sledovateľmi, ale dojem z nej je rozpačitý. Príspevkom totiž chýbajú ilustračné fotografie a na profilovej fotografii stále vidieť pridané rúško z čias pandémie nového koronavírusu.

Foto: reprofoto Facebook

Pridaj komentár